Helaas, de zomervakantie zit er alweer op.. maar dat betekent wel dat het nieuwe concertseizoen van AVROTROS weer van start gaat! Zondag 6 september trappen Spiegelzaal en Het Zondagochtend Concert af met de eerste concerten van het seizoen 2015-2016. Het AVROTROS Vrijdagconcert (de voormalige Vrijdag van Vredenburg) volgt met haar openingsconcert op vrijdag 18 september.

Het Zondagochtend Concert en Spiegelzaal

Zondag 6 september is het eerste concert van de nieuwe reeks van Het Zondagochtend Concert, traditiegetrouw elke zondagochtend in het Concertgebouw in Amsterdam. Voorafgaand aan de concerten kunt u vanaf 10.00 uur terecht in de Spiegelzaal, waar live het gelijknamige AVROTROS NPO Radio 4-programma wordt uitgezonden. Presentator Hans van den Boom spreekt nationale en internationale musici, die ook optreden. Hou de site van Spiegelzaal in de gaten voor meer informatie over de gasten.

Het seizoen 2015/2016 van Het Zondagochtend Concert wordt sprookjesachtig, met componisten die je meevoeren naar een andere wereld. Van Tsjaikovski tot Rossini: dit seizoen zit vol verhalen en avonturen. Het Radio Filharmonisch Orkest is de spil van deze serie, met muziek variërend van Beethoven tot Sjostakovitsj. Daarnaast ontmoet u orkesten van wereldklasse, zoals de Akademie für Alte Musik Berlin, de Nordwestdeutsche Philharmonie en Amsterdam Sinfonietta. In de Kleine Zaal zit u oog in oog met ensembles als het Navarra Kwartet en het Storioni Trio. Ga naar de site van Het Zondagochtend Concert om de concertagenda van het nieuwe seizoen te bekijken.

Alle Zondagochtend Concerten zijn live te beluisteren op NPO Radio 4, maar enkele zijn ook live te zien via radio4.nl/live. Zo ook het eerste concert van het seizoen: de Essener Philharmoniker o.l.v. Tomás Netopil speelt werken van Kodaly, Debussy en Dvorak. Kijk zondag vanaf 11.00 uur mee!

AVROTROS Vrijdagconcert (voorheen De Vrijdag van Vredenburg)

Het AVROTROS Vrijdagconcert is een productie van AVROTROS in samenwerking met Radio 4, NTR, de Stichting Omroep Muziek en TivoliVredenburg. De concerten worden live uitgezonden op NPO Radio 4. Het eerste concert, met het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor o.l.v. James Gaffigan, is vrijdag 18 september. De concerten vinden plaats in TivoliVredenburg in Utrecht.

In seizoen 2015/2016 van het AVROTROS Vrijdagconcert staat de Russische muziek centraal. Ook komen er grote violisten langs, zoals Vadim Repin en Simone Lamsma. Genoeg om van te genieten dus! Ga naar de site van AVROTROS Vrijdagconcert om de concertagenda van het nieuwe seizoen te bekijken.

Deel dit artikel