Vanaf aankomende zaterdag 16 tot en met zondag 24 april gaat de Nationale Museumweek weer van start. Er doen wel 350 musea mee verspreid door heel Nederland, dus ook bij jou in de buurt. AVROTROS zendt tijdens de Museumweek 5 afleveringen Man en Kunst uit met schitterende verhalen en bijpassende klassieke muziek bij vijf iconische kunstwerken die je eens in je leven gezien móet hebben.

#onsechtegoud

De Nationale Museumweek noemt alle Nederlandse collecties en de kunstschatten die zich daar in bevinden ‘ons echte goud’. Het Nederlandse cultureel kapitaal dat van ons allemaal is, staat dan volop in de schijnwerpers. U kunt het ontdekken door verrassende initiatieven, binnen en buiten de muren van het museum.

Man en Kunst

In het kader van de museumweek presenteert Lucas De Man vanaf maandag 18 april vijf iconische kunstwerken in Man en Kunst op televisie. Hij duikt in de werken en geeft nieuwe inzichten, historische feiten en persoonlijke verhalen van AVROTROS kijkers die zijn ingezonden in de Museumweekgalerij. Via avrotros.nl/museumweekverhalen kun je nog meedoen en jouw verhaal bij je favoriete kunstwerk insturen.

De Klassieken

Om de kunstbeleving totaal te maken zal NPO Radio 4 presentator Ab Nieuwdorp in zijn programma De Klassieken elke dag een muziekstuk uitkiezen dat perfect bij één van de vijf iconische kunstwerken past.

Museumtips

Tijdens de Nationale Museumweek organiseren  verscheidene musea bijzondere rondleidingen, lezingen en evenementen. Ga bijvoorbeeld met Museum Romeinse Katakomben op geurreis door de eeuwige stad, krijg in de Botanische tuin De Kruidhof een rondleiding en nuttig daarna een brunch van chefkok Daan Nagelkerke of neem een kijkje achter de bezoekerspoortjes in Kasteel Cannenburgh, de plekjes die normaal niet toegankelijk zijn, kun je nu bezoeken.

Meer info: www.nationalemuseumweek.nl

Deel dit artikel