Woensdag veilde Veilinghuis Zwiggelaar in Amsterdam een originele tekening van de Belgische striptekenaar Hergé. De tekening leverde een recordbedrag van €75.000,- op. Nooit eerder werd er zoveel uitgegeven aan een tekening van Hergé.

De tekening

Het gaat om een originele cover uit 1933 van het tijdschrift Le Petit Vingtième, het tijdschrift waar Hergé zijn loopbaan begon. Veilinghouder Vincent Zwiggelaar: “Dit soort stukken komen zelden boven water, en je verwacht niet dat ze dan in Amsterdam belanden. Het zorgde dan ook voor internationale belangstelling.”

Hergé

De naam Hergé is het pseudoniem van Georges Prosper Remi. Hergé was een striptekenaar en scenarist van stripverhalen. Hij begon zijn carrière in 1927 bij het blad Le Vingtième Siècle, maar kwam al gauw tot de conclusie dat hij het er behoorlijk saai vond. Dit leidde ertoe dat hij vervroegd in militaire dienst ging. Later ging hij voor de jeugdbijlage van hetzelfde blad werken, genaamd Le Petit Vingtième.

Kuifje

Hergé staat voornamelijk bekend als de schepper van Kuifje. In het tijdschrift Le Petit Vingtième kreeg hij veel ruimte om zijn creativiteit te uiten en in 1929 introduceerde hij de eerste avonturen van Kuifje: Les

Avontures de Tintin. Tot aan zijn dood in 1983 verschenen er verhalen over Kuifje. 

Deel dit artikel