Op zondag 3 april gaat de voorstelling ‘SWAG True Style Never Gets Old’ in première in VondelCS. De voorstelling zit vol persoonlijke verhalen over mode en schoonheidsidealen. Naast de voorstelling is tevens de expositie (G)Old, Age Alchemy te zien in het MediaCafé.

Onder andere ontwerpster, model en ballerina Josie, actrice en performer Daphne en stijlicoon Lenny delen hun tips, geheimen, dromen en tranen over schoonheid, jong zijn en het onvermijdelijke ouder worden. Achter dit ogenschijnlijk oppervlakkige onderwerp blijkt een wereld vol verrassende, grappige, diepzinnige en ontroerende verhalen schuil te gaan. SWAG True Style Never Gets Old laat zien hoezeer kleding vertelt wie we echt zijn.

Aansluitend op de voorstelling is na afloop de expositie (G)Old, Age Alchemy van documentairemaker Maaike Holvast te zien in het MediaCafé. De expositie bevat een drieluik van korte documentaire portretten over stijl en zelfbeeld en de transformatie van uiterlijk en identiteit op latere leeftijd. Omarm je het ouder worden, of doe je er alles aan om het tegen te gaan? Dat is de vraag waar iedere vrouw vroeg of laat mee wordt geconfronteerd. (G)Old, Age Alchemy wordt vertoond op ouderwetse televisies op 1 april en van 5 april tot 9 mei voorafgaand en na afloop van de voorstelling. De video-installatie is dagelijks van 9:00 tot 17:00 uur toegankelijk voor publiek.

Voorafgaand aan de première op 3 april 2016 in VondelCS zijn er een aantal try-outs te zien. Na de première speelt het stuk nog tot en met 7 mei. Kijk voor meer informatie en de speellijst op de website van VondelCS.

Het concept, de regie en tekst zijn gemaakt door Saskia Huybrechtse. De cast bestaat onder andere uit Daphne Gakes, Saskia Huybrechtse, Lenny Moeskop Rietvink en Josie van de Weringh. 

VondelCS | Vondelpark 3 | 1071 AA Amsterdam | www.vondelcs.nl

Deel dit artikel