In Foam is tot en met 2 september 2015 de tentoonstelling 'Swinging Sixties London - Photography in the Capital of Cool' te zien. Deze thematische groepstentoonstelling dompelt de bezoeker onder in het bruisende Londen van de jaren ’60.

Epicentrum voor stijl

In de jaren ’60 staat de hoofdstad van Engeland voor alles wat hip, modieus en vooral cool is. Van een grimmige, verwoeste stad verandert Londen in een internationaal en levendig epicentrum voor stijl, cultuur en mode.

Sixties superstars

De Swinging Sixties markeren de geboorte van de superster, de fan en het individu, maar ook van een economische groei die zorgt voor verregaande democratisering. Mode en vrije tijd zijn vanaf nu voor velen toegankelijk. Voor het eerst groeien modellen uit tot ware supersterren. Popsterren zijn zo mogelijk nog groter. Bands als The Kinks, The Rolling Stones en The Beatles definiëren het geluid van de Sixties.

Rebels

De houding van jongeren verandert. In de jaren ’60 rebelleren de vrije babyboomers tegen de conservatieve naoorlogse cultuur van hun ouders. Het is de bloeitijd van muziek, vormgeving, mode en stijl.

Tentoonstelling

Swinging Sixties London presenteert alle iconische ontwikkelingen in en rond fotografie: mode, beroemdheden, muziek, tijdschriften, design en sociale verandering. Foam brengt werk samen van beeldbepalende fotografen van de jaren ’60, die in hun tijd vaak net zo beroemd waren als de sterren voor hun camera. Met werk van Terence Donovan, Brian Duffy, John French, Norman Parkinson, John 'Hoppy' Hopkins, John Cowan, Eric Swayne en Philip Townsend.

Swinging Sixties London is tot en met 2 september in Foam te zien.

Deel dit artikel