Met in deze uitzending: Eberhard van der Laan en Ferry Mingelen. Nynke Laverman zorgt voor muziek!

In deze uitzending maakt Burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan de oversteek. Hij komt kijken naar de voorstelling ‘George en Eran lossen Wereldvrede op! Deel III De Finale’:  Een toegankelijke, persoonlijke en humoristische reflectie over de wereld. Hij spreekt na met Cornald Maas en de makers van het stuk: George Tobal en Eran Ben-Michaël.

Politiek analist Ferry Mingelen bezoekt de dansvoorstelling ‘NIDO/Rizoma 2016’ van dansgezelschap Compañia Sharon Fridman, waarin de natuur en de zonsopkomst centraal staan.

Tijdens Oerol vaart er een alternatieve shuttledienst van Harlingen naar Terschelling met een voormalig vluchtelingenboot uit Lampedusa. Deze is de boot op volle zee geënterd door de Nederlandse Marechaussee. Conceptueel kunstenaar Teun Castelein is hoofd van Rederij Lampedusa en schuift vanavond aan bij Cornald Maas. Zijn gezelschap is afkomstig uit Nederland, Syrië, Ethiopië en Eritrea.

En als klap op de vuurtoren muziek van de vrouw van de Friese fado: Nynke Laverman. En een muzikale ‘Ode aan Oerol’ door schrijver en acteur Lykele Muus en singer-songwriter Marcel Harteveld.

#opiumopoerol

 

Deel dit artikel