Op Tweede Kerstdag reist Tijl Beckand door Europa om met eigen ogen te zien waar Chopin zijn befaamde Préludes componeerde. In deze special van AVROTROS vertelt hij vanuit Warschau, Parijs en Mallorca over het leven van Frederic Chopin.

De Tiende van Tijl op reis: de Préludes van Frederic Chopin 

Op Tweede Kerstdag zendt AVROTROS een special uit van De Tiende van Tijl. Hierin bezoekt Tijl Beckand verschillende plaatsen die belangrijk zijn geweest in het leven van Chopin. Onder de bestemmingen zijn Warschau, Parijs, maar ook Mallorca, waar nog steeds de piano staat die Chopin gebruikte om zijn befaamde Préludes te componeren.

Tijl Beckand: “Als er één werk bewaard zou moeten blijven dat voor de piano is geschreven dan zijn dat wel de Préludes. Een meesterwerk dat voor een groot gedeelte werd gecreëerd op een eiland in de Middellandse zee. Ik wilde graag met eigen ogen zien waar hij het meesterwerk componeerde.

Deze kerstspecial over Chopin is de derde special van De Tiende van Tijl. Zo maakte Beckand eerder een special over de Matthäus Passion van J.S. Bach en Le Sacre du Printemps van Stravinsky.

Nieuw seizoen De Tiende van Tijl 

Na drie succesvolle seizoenen start in 2015 het vierde seizoen van De Tiende van Tijl. De nieuwe serie, met AVROTROS-presentator Tijl Beckand, is van donderdag 29 januari 2015 tot en met donderdag 5 maart 2015 om 20.30 uur wekelijks te zien bij AVROTROS op NPO 2.

Kijk voor meer informatie op de website van De Tiende van Tijl

Deel dit artikel