Bezoekers en luisteraars van het AVROTROS Vrijdagconcert kunnen gebruik maken van de nieuwe en revolutionaire app 'Wolfgang'. De app geeft achtergrondinformatie van de muziek op uw telefoon. Bekijk hier welke concerten gebruik maken van de app!

Wolfgang

De app 'Wolfgang' is speciaal ontwikkeld voor klassieke concerten. Terwijl de musici spelen, legt Wolfgang uit wat er op dat moment te horen is in de muziek. Door achtergrondkennis en verhalen wordt de concertbeleving op deze manier geoptimaliseerd. De app is zo ontwikkeld dat andere concertbezoekers er geen last van zullen hebben; de lichtstraling is minimaal en het maakt geen geluid. Af en toe een blik werpen op de smartphone is genoeg; de uitleg is kort en bondig geschreven. 'Wolfgang' is gratis te downloaden in zowel de App Store als de Google Store, of op de site van Wolfgang. Hieronder staan alle concerten waarbij de app te gebruiken is. U hoeft er niet speciaal voor naar een concertzaal; de app is ook te gebruiken bij de concerten op de radio.

De app is een initiatief van cultuuradviseur Johan Idema in samenwerking met Muziekgebouw aan ’t IJ en ontwerpbureau Fabrique. Het doel van de app is om de concertbeleving te vergroten door uitleg en verhaal te bieden en zodoende klassieke muziek toegankelijker te maken.

Wanneer kunt u de app gebruiken?

De app 'Wolfgang' wordt ingezet bij het AVROTROS Vrijdagconcert en ook een keer bij Het Zondagochtend Concert. U kunt de app in de zaal gebruiken, maar ook thuis op de bank als het concert wordt uitgezonden op NPO Radio 4 (geldt alleen voor de live uitzendingen). U kunt de app gebruiken bij de werken in de volgende concerten:

AVROTROS Vrijdagconcert

● Zaterdag 5 maart 2016 - Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Jaap van Zweden - 'Manfred-Symfonie' van Tsjaikovski (let op: bij dit concert is de app alleen in de zaal te gebruiken, het concert wordt pas later op NPO Radio 4 uitgezonden!)

● Vrijdag 11 maart 2016 - Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Diego Matheuz - 'Sacre du Printemps' van Stravinsky (TivoliVredenburg en live op NPO Radio 4)

● Vrijdag 18 maart 2016 - philharmonie zuidnederland o.l.v. Nicolaj Alexejev - 'Symfonie nr.9' van Sjostakovitsj (TivoliVredenburg en live op NPO Radio 4)

● Vrijdag 1 april 2016 - Noord Nederlands Orkest o.l.v. James Judd - 'Symfonie nr.6' van Nielsen (TivoliVredenburg en live op NPO Radio 4)

● Vrijdag 8 april 2016 - Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor o.l.v. Markus Stenz - 'Symfonie nr.6' van Bruckner (TivoliVredenburg en live op NPO Radio 4)

● Vrijdag 22 april 2016 - Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Dmitri Slobodeniouk - 'Symfonie nr.5' van Nielsen (TivoliVredenburg en live op NPO Radio 4)

Het Zondagochtend Concert

● Zondag 10 april 2016 - Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor o.l.v. Markus Stenz - 'Symfonie nr.6' van Bruckner (Het Concertgebouw en live op NPO Radio 4)

Wat vindt u van de app? Laat het ons weten! Plaats een berichtje onder dit artikel of twitter mee met #WolfgangApp.

Deel dit artikel