Vanaf het Museumplein in Amsterdam doen we op 27 en 28 augustus live verslag van De Uitmarkt: De aftrap van het nieuwe culturele seizoen! Met ‘Opium op de Uitmarkt’, ‘Symfonica Hollandia’ en de fijne traditie van de ‘Musical Sing-a-Long’ belooft het weer een groot feest te worden.

Opium op de Uitmarkt

Op zaterdag praat Cornald Maas je bij: Welke toneel-, muziek- en musicalvoorstellingen mag je echt niet missen? Met onder andere het muzikale duo Yentl en de Boer, cabaretier Peter Pannekoek, acteur Wart Kamps, cabaret duo Martine Sandifort en Remko Vrijdag, acteur en zanger René van Kooten en muzikant en zanger Danny Vera.

Symfonica Hollandia: Het Nederlandse lied op de Uitmarkt

Aansluitend presenteert Cornald Maas op het grote podium een bijzonder Nederlandstalig symfonisch programma. Verschillende artiesten, die het komend seizoen in het theater staan, brengen klassiekers van het Nederlandse lied en nieuwe nummers uit hun eigen programma ten gehore. Onder begeleiding van het Orkest van het Oosten zullen Paul de Munnik, de 3J’s, Angela Groothuizen, Yentl en de Boer en Broederliefde optreden.

Musical Sing-a-Long

Traditiegetrouw vindt op zondagavond de muzikale uitsmijter plaats: The Musical Sing-a-Long! Musicalster Romy Monteiro, hoofdrolspeelster in The Bodyguard, presenteert dit jaar samen met Frits Sissing de jaarlijkse afsluiter van de Uitmarkt. Iedereen kan weer uit volle borst meezingen met nummers uit musicals die het komende seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Onder andere Danny de Munk, René van Kooten, William Spaaij, Anouk Maas, Ellen Pieters, Edwin Jonker, de kandidaten van New Musical Star en Bettina Holwerda geven acte de présence. De musical line-up van de jaarlijkse sing-a-long bestaat onder meer uit: Ciske de Rat, Kiss of the Spider Woman, The Lion King, Soldaat van Oranje, Hair, De Grote Drie, Dolfje Weerwolfje, The Bodyguard, Watskeburt en Jesus Christ Superstar.

Opium op de Uitmarkt | Zaterdag 27 augustus 20.15 uur | NPO 2

Symfonica Hollandia | Zaterdag 27 augustus 21.00 uur | NPO 2

Musical Sing-a-Long | Zondag 28 augustus 21.30 uur | NPO 1

Deel dit artikel