Vanaf het Museumplein in Amsterdam blikt presentator Cornald Maas met prominente gasten vooruit op het komende culturele jaar.

Vanaf het artiestenterras op De Uitmarkt op het Museumplein in Amsterdam verzorgen de AVROTROS en de NTR samen het programma Uitmarkt Live.

Nieuw seizoen

Met reportages, cultuurtips, live-gesprekken en optredens van prominente artiesten wordt vooruitgeblikt op het komende culturele seizoen. Zijn er trends zichtbaar en welke voorstellingen, films, boeken en concerten mag je echt niet missen?

Uitmarkt Live

Opium en het televisieprogramma Kunststof slaan de handen in een om live verslag te doen vanaf de Uitmarkt. Zaterdag De zaterdageditie wordt gepresenteerd door Cornald Maas. Bij hem schuiven onder meer aan: actrice Noortje Herlaar, cabaretière Sanne Wallis de Vries en acteur Jon van Eerd. Absurdist en schrijver Ronald Snijders, zanger Alain Clark en schrijver Joost de Vries geven hun top drie voor het komend seizoen.

Zondag

Op zondag is NTR-presentator Joost Karhof vanaf 18:10 uur gastheer. Tijdens deze uitzending ontvangt hij onder meer schrijvers Philip Huff en Hanna Bervoets en wordt er met (musical)actrice Carolina Dijkhuizen vooruitgeblikt op de Musical Sing-a-Long die zij samen met Frits Sissing presenteert. Verder zijn er reportages over de voorstelling Homebody met onder anderen Monic Hendrickx en Colin Benders en over de musical Dreamgirls met Berget Lewis, Pearl Josefzoon en Aïcha Gill.

Uitmarkt

Op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 augustus vindt de Uitmarkt 2014 plaats op en rond het Museumplein en het Leidseplein in Amsterdam. De Uitmarkt laat het publiek voorproeven van alles wat komen gaat op het gebied van cabaret, dans, musical, toneel, literatuur, film, opera en muziek.

Uitgezonden op 30 augustus 2014

Deel dit artikel