Boudewijn de Groot is voorlopig niet van plan om zijn repertoire uit de jaren zestig nog te spelen, maar hij heeft The Kik zijn goedkeuring gegeven om zijn twee sleutelalbums Voor de overlevenden en Picknick intergraal te spelen. Op de Uitmarkt in Amsterdam speelde de Rotterdamse 'bietband' in 2019 de hoogtepunten uit hun show.

De herhaling van dit concert is zondag 16 augustus 2020 om 18.10 uur te zien op NPO 2. 

blockquote
The Kik speelt het klassieke repertoire van Boudewijn de Groot en maakt er één groot feest van.
Menno Pot - muziekjournalist De Volkskrant

Voor de overlevenden (1966)

Met hits als Land van Maas en WaalVerdronken Vlinder en Testament werd De Groots tweede album Voor de overlevenden een groot succes. Het is een prachtig album vol klassiekers, met thema's als verloren liefdes, voorbijgaande vriendschappen en voorbije jeugd. Veel van de teksten zijn geschreven door Lennaert Nijgh.

Picknick (1967)

Beinvloed door de opkomende hippiebeweging maakt De Groot in 1967 de flowerpowerplaat Picknick, dat Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band van The Beatles als voorbeeld heeft. Dit album heeft een veel experimenteler en psychedelischer karakter. De nummers Eva, De Tuin der Lusten en Megaton vormen samen een drieluik (de Hemel, de Aarde en de Hel), dat is ontleend aan het drieluik De Tuin der Lusten van de kunstenaar Jheronimus Bosch.

Deel dit artikel