Het Nationale Ballet opent het seizoen met een gala dat is opgedragen aan voormalig ballerina Alexandra Radius. Cornald Maas heeft een ontmoeting met Radius en haar echtgenoot Han Ebbelaar.

Marisa van Eyle mag bij een repetitie van de vissersopera Harde Handen zijn, Cornald Maas gaat op reportage met Alexandra Radius en Han Ebbelaar en Cathelijne Broers bezoekt de Lustwarande in Tilburg. Sofie van den Enk neemt met Cornald de culturele tips van deze week door en in 'de keuze van Cornald' tipt hij zijn persoonlijke keuzes op het gebied van theater, poëzie en muziek.

Reportage: met Alexandra Radius en Han Ebbelaar

Het Nationale Ballet opende deze week voor de derde keer op rij het nieuwe balletseizoen met een galavoorstelling, dit jaar speciaal opgedragen aan Alexandra Radius. Tijdens het gala wordt ook de Alexandra Radius Prijs uitgereikt. Cornald Maas gaat met Radius en haar echtgenoot Han Ebbelaar op reportage en bezoekt plekken die een belangrijke rol hebben gespeeld in haar carrière.

Tentoonstelling: Lustwarande ’15 – Rapture and Pain

Elke week bezoekt een museumdirecteur voor Opium een tentoonstelling. Deze week gaat Cathelijne Broers, directeur van De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam, naar de Lustwarande in Tilburg. In het barokke bos De Oude Warande zijn beeldhouwwerken van zestien kunstenaars uit diverse landen te zien. De rode draad in deze vijfde editie is de sociale kritiek; hoop over de toekomst afgewisseld met twijfel over de vooruitgang.

Voorstelling: Harde Handen

Actrice Marisa van Eyle mag bij een repetitie zijn van de vissersopera Harde Handen en ontmoet hier onder andere Loes Luca, die de hoofdrol speelt. De voorstelling is gebaseerd op Herman Heijermans’ toneelstuk ‘Op Hoop van Zegen’, waarin Van Eyle ooit de rol van Kniertje speelde.

Yentl en De Boer

Vorige week zong het muzikale duo over de vele festivals die deze zomer in Nederland plaatsvonden. Wat deze keer het onderwerp van hun nieuwe lied is? We laten ons graag verrassen

Uitgezonden op 3 september 2015

Deel dit artikel