Te gast zijn Renate Dorrestein, Peer Wittenbols, Beppie Melissen en Astrid van Eck. Museumdirecteur Emily Ansenk bezoekt het nagebouwde atelier van kunstenaar en schrijver Lucebert in Bergen (NH).

Deze week aandacht voor Weerwater, het nieuwe boek van Renate Dorrestein, de theatervoorstelling Liefdeslied en de expositie Lucebert. Thuis in Bergen.

Renate Dorrestein

Bijna de hele aarde vergaat. Als de stofwolken zijn opgetrokken, blijkt dat alleen Almere nog bestaat. Enkele duizenden vrouwen en een handvol ontsnapte mannelijke criminelen hebben de ramp overleefd. Na drie jaar verbreekt schrijfster Renate Dorrestein de stilte met het apocalyptische en humoristische boek Weerwater.

Liefdeslied

Peer Wittenbols, Beppie Melissen en Astrid van Eck vertellen over de nieuwe theatervoorstelling Liefdeslied. Liefdeslied, dat werd geschreven door Peer Wittenbols en geregisseerd door Rob Ligthert, speelt zich af in de hal van een provinciaal ziekenhuis. Vier mensen waken bij de mooie, jonge Raaf. Zijn vrouw, zijn moeder, de nachtzuster en een rechercheur. Raafs toestand is zorgelijk. Gaandeweg wordt duidelijk dat wat een auto-ongeluk leek, misschien allesbehalve een ongeluk was.

Lucebert

Emily Ansenk - directeur van De Kunsthal in Rotterdam - bezoekt de expositie Lucebert. Thuis in Bergen. Culturele buitenplaats Kranenburgh wekt de wereld van Lucebert tot leven alsof hij het atelier zojuist heeft verlaten. In zijn atelier kun je platen draaien, boeken lezen, kennismaken met zijn vrienden en familie en in de geest van de kunstenaar zelfbedachte woorden en gedichten schrijven.

Uitgezonden op 12 februari 2015

Deel dit artikel