Met o.a. Bram van der Vlugt, Inez Weski en een live-optreden van Yentl en de Boer.

Cornald Maas ontmoet acteur Bram van der Vlugt. Van der Vlugt staat opnieuw op de planken, in de rol van een 86-jarige weduwnaar in de voorstelling ‘Op bezoek bij meneer Green’. Cornald krijgt een uniek kijkje achter de schermen met de man die van geen ophouden weet. “Er worden een hoop oude-mannenrollen geschreven in de wereld en ik kan ze spelen.”

No sweat

Strafpleiter én dansliefhebber Inez Weski bezoekt het muzikale dansspektakel ‘No sweat’, waarin het leven van de vrouw wordt weergegeven in acrobatiek, dans en theater. Met behulp van palen, touwen en trapezes tarten de vrouwen op het podium brutaal - maar altijd elegant! - de zwaartekracht. Want ‘No Sweat'; dat is female power.

Het skelet in de hedendaagse kunst

Emily Ansenk bezoekt ‘Skelet. De armatuur van het lichaam in de hedendaagse beeldhouwkunst’ in Museum Beelden aan Zee in Scheveningen. Macaber, mooi of vol humor: het skelet of de schedel in de hedendaagse beeldhouwkunst kent vele verschijningsvormen. De expositie onderzoekt de betekenis van het skelet in de hedendaagse kunst. Van oudsher wordt het skelet al in de kunst gebruikt, maar hoe is het in de loop van de tijd veranderd?

Laatste live-optreden Yentl en de Boer

Deze week geven Yentl en de Boer hun laatste live-optreden in Opium. Daarna gaan ze het land in met hun theatervoorstelling ‘De snoepwinkel is gesloten’. Wat gaan we ze missen! Maar voor het zover is mogen we nog eenmaal genieten van hun muzikale talent.

Uitgezonden op 12 november 2015

Deel dit artikel