Te gast zijn Tim Oliehoek, Geert Lageveen, Jenny Arean en Nelleke Noordervliet. Lone van Roosendaal verzorgt de live muziek en de cast van de theatervoorstelling 'Minoes' verzorgt een exclusief optreden.

De uitzending staat in het teken van Annie M.G. Schmidt. Schrijfster Nelleke Noordervliet gaat in op haar literaire kwaliteiten, terwijl regisseurs Tim Oliehoek en Geert Lageveen vertellen over hoe ze de boeken van Annie M.G. Schmidt vertalen naar film en theater.

Jenny Arean

Cornald Maas neemt met zangeres, cabaretière en actrice Jenny Arean het culturele nieuws door.

Nelleke Noordervliet

Schrijfster Nelleke Noordervliet bespreekt de literaire kwaliteiten van Annie M.G. Schmidt. Ook het nog te verschijnen jubileumboek Die van die van u. Deze dichtbundel biedt een verrassende nieuwe kijk op het werk van Annie M.G. Schmidt, omdat er voor het eerst geen onderscheid wordt gemaakt tussen Schmidts gedichten voor kinderen en volwassenen.

Tim Oliehoek en Geert Lageveen

Hoe vertaal je de tot de verbeelding sprekende boeken van Annie M.G. Schmidt naar film en theater? Op die vraag gaan Tim Oliehoek (regisseur van de film Wiplala) en Geert Lageveen in. Lageveen regisseerde de theatervoorstelling Minoes, die momenteel in de Nederlandse theaters te zien is.

Live optreden Minoes

Ook de cast van de theatervoorstelling Minoes is te gast in de uitzending. De acteurs Sytske van der Ster (Minoes), David Lucieer (Tibbe), Rop Verheijen, Kim van Zeben, Theun Plantinga en Lauretta van de Merwe treden live op in de uitzending.

Lone van Roosendaal

Muziek is er van Lone van Roosendaal. Zij brengt het liedje Zeur niet uit de de Annie M.G. Schmidt-musical Heerlijkheid duurt het langst ten gehore. Heerlijkheid duurt het langst gaat in 2015 in première.

Uitgezonden op 13 december 2014

Deel dit artikel