Te gast zijn Kim van Kooten, Wim T. Schippers, Titus Muizelaar en Meral Polat. Museumdirecteur Benno Tempel bezoekt het Centraal Museum Utrecht.

We trappen het nieuwe jaar af met culturele tips van Kim van Kooten, Wim T. Schippers, Titus Muizelaar en Meral Polat over de voorstelling HOOGWATER voorheen LAAGWATER en museumdirecteur Benno Tempel bezoekt de tentoonstelling 'Klaarhamer volgens Rietveld' in het Centraal Museum Utrecht.

Nieuwe uitzendtijd

Opium is vanaf deze week te zien op donderdagavond om 21:10 uur op NPO 2. De presentatie van het programma, dat qua vorm en inhoud in een nieuwe jas wordt gestoken, blijft in handen van Cornald Maas.

De keuze van Kim van Kooten

Kim van Kooten is te gast. De actrice en scenarioschrijfster is momenteel wekelijks op televisie te zien in de eerste science fiction comedy Missie Aarde. Daarnaast speelt ze een prominente rol in Onder het Hart. In deze nieuwe Nederlandse speelfilm van Nicole van Kilsdonk speelt Van Kooten de 37-jarige Masha, die een liefdesrelatie krijgt met Luuk, net gescheiden vader van twee kinderen. Niets lijkt hen in de weg te staan totdat Luuk plots ongeneeslijk ziek blijkt.

HOOGWATER voorheen LAAGWATER

Theatermakers Wim T. Schippers, Titus Muizelaar en Meral Polat komen praten over de nieuwe voorstelling HOOGWATER voorheen LAAGWATER. De voorstelling kan het best worden omschreven als 'een onbeschrijfelijke chaos'. In HOOGWATER voorheen LAAGWATER wordt een bijzondere muzikale vertoning telkens geheel 'Schipperiaans' door onverwachte gebeurtenissen onderbroken en verstoord.

Klaarhamer volgens Rietveld

Benno Tempel - directeur van het Gemeentemuseum in Den Haag - bezoekt de tentoonstelling Klaarhamer volgens Rietveld in het Centraal Museum Utrecht. Hier is momenteel een overzichtstentoonstelling met werk van meubelontwerper en architect Piet Klaarhamer te zien. Gerrit Rietveld beschouwde Piet Klaarhamer als zijn leermeester en voorbeeld. Klaarhamer kreeg echter nooit de vergelijkbare erkenning of bewondering die Rietveld wel kreeg.

Uitgezonden op 15 januari 2015

Deel dit artikel