Te gast zijn Mart Visser, Frédérique Spigt en Roeland Fernhout. Cathelijne Broers bezoekt museum Boijmans van Beuningen. Live muziek is er van Chi Coltrane.

In deze uitzending onder andere aandacht voor kunst van modeontwerper Mart Visser, de nieuwe CD van Frédérique Spigt en muziek van 'The Queen of Rock' Chi Coltrane.

Roeland Fernhout

Cornald Maas neemt het culturele nieuws door met acteur Roeland Fernhout. Fernhout schreef mee aan het script voor de kindermusical Waanzinnig Gedroomd die zondag 19 oktober 2014 in première gaat.

Mart Visser

Mart Visser is bekend om zijn haute couture, maar zijn verbeeldingskracht brengt hij ook op andere manieren tot uiting. Hij is namelijk ook beeldend kunstenaar. In de tentoonstelling Artwork, die vanaf 17 oktober 2014 te zien is in Museum Jan van der Togt in Amstelveen, krijgen bezoekers de kans om dit andere talent van Mart Visser van dichtbij te aanschouwen.

Frédérique Spigt

Zangeres Frédérique Spigt komt met een nieuw album: The Medicine Show. De release van het album gaat gepaard met de concert/theatertour The Medicine Show presents: Frédérique Spigt. Niemand minder dan Hans Klok heeft speciaal voor de tour een goocheltruc geleerd aan Spigt. In Opium vertelt ze wat we nog meer mogen verwachten van The Medicine Show.

Cathelijne Broers

Cathelijne Broers, directrice van de Nieuwe Kerk en de Hermitage in Amsterdam, bezoekt de tentoonstelling The Future of Fashion is Now in Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam, waarin de mode van de toekomst centraal staat. De tentoonstelling is nog tot 18 januari 2015 te zien.

Chi Coltrane

Muziek is er van ‘The Queen of Rock’ Chi Coltrane uit de Verenigde Staten. Met Go Like Elijah had ze in 1973 een nummer 1 hit in Nederland. Coltrane is op dit moment op tournee in Nederland en is hard bezig aan een nieuw studioalbum.

Uitgezonden op 18 oktober 2014

Deel dit artikel