Te gast zijn zangeres en actrice Wende Snijders en het folkduo Tangarine. Museumdirecteur Cathelijne Broers bezoekt de tentoonstelling 'In search of meaning' in Museum De Fundatie in Zwolle.

Zangeres Wende Snijders maakt haar speelfilmdebuut in de film Zurich, het folkduo Tangarine tourt langs de Nederlandse theaters en Cathelijne Broers bezoekt de tentoonstelling In search of meaning in Museum De Fundatie in Zwolle.

Wende Snijders

Zangeres Wende Snijders is te gast. Afgelopen zondag ging de Nederlandse speelfilm Zurich (regie: Sacha Polak) in première. Scenarist Helena van der Meulen schreef Zurich speciaal voor Wende Snijders, die met deze rol haar speelfilmdebuut maakt. De film werd afgelopen zaterdag op het Filmfestival van Berlijn bekroond met de CICAE Art Cinema Award. Deze prijs wordt jaarlijks op het festival uitgereikt door de koepelorganisatie van Europese arthousebioscopen.

Tangarine

De tweelingbroers Sander en Arnout Brinks vormen samen het Nederlandse folkduo Tangarine. Al sinds hun twaalfde maken ze samen muziek. Hoewel ze al sinds 2008 hun eerste plaat in eigen beheer uitbrachten, geldt het album Seek & sigh (2013, uitgebracht bij Excelsior Recordings) als hun debuutalbum. Het duo was in 2013/2014 huisband van De Wereld Draait Door en speelde in 2014 op Lowlands. Momenteel tourt Tangarine langs de Nederlandse theaters met hun programma In Stereo, waarin ze liedjes en verhalen uit hun jeugd ten gehore brengen.

In search of meaning

Cathelijne Broers, directeur van De Nieuwe Kerk en De Hermitage in Amsterdam, bezocht de tentoonstelling In search of meaning - Mensbeelden in globaal perspectief in Museum De Fundatie in Zwolle. De tentoonstelling onderzoekt de betekenis van de mensfiguur in globale context. Hoe kijken kunstenaars in verschillende werelddelen tegen het leven aan?

Uitgezonden op 19 februari 2015

Deel dit artikel