Cornald Maas bezoekt met actrice en schrijfster Roos Ouwehand de theatervoorstelling Sophie, waarin actrice Tjitske Reidinga in twaalf scènes het leven verbeeldt van een alledaagse vrouw.

Cornald Maas bezoekt met actrice en schrijfster Roos Ouwehand de theatervoorstelling ‘Sophie’, waarin actrice Tjitske Reidinga in twaalf scènes het leven verbeeldt van een alledaagse vrouw.

Opiums Keuze

In Opiums Keuze belicht Sofie van den Enk een bijzondere film op het IDFA filmfestival: ‘Vleesverlangen’. Ook tipt zij een bijzondere countryzangeres, Kacey Musgraves, en de nieuwe verhalenbundel van Maartje Wortel, ‘Er moet iets gebeuren’.

Advocaat van de Duivel

Verder gaat Mr Gerard Spong naar de voorstelling ‘Advocaat van de Duivel’, over macht, geld en gewetenloosheid in de advocatuur. Met hoofdrollen voor de acteurs Victor Löw en Waldemar Torenstra.

Jan van Scorel - Een Hemelse Ontdekking

Axel Rüger (directeur van het Van Gogh Museum) gaat naar het Frans Hals Museum in Haarlem. Daar staat alles in het teken van details op schilderijen. In de presentatie ‘Jan van Scorel - Een Hemelse Ontdekking’ komt hij alles te weten over deze 16de eeuwse Haarlemse meester, en over de ontdekkingen tijdens de restauratie van zijn schilderij ‘De doop van Christus’.

Uitgezonden op 19 november 2015

Deel dit artikel