Te gast zijn Sofie van den Enk, Mirjam van Hengel, Johan Doesburg, Reinout Scholten van Aschat, Yannick Jozefzoon en Frans van Deursen. Museumdirecteur Ralph Keuning bezoekt in het Gemeentemuseum Den Haag de tentoonstelling van de Belgische kunstenares Berlinde de Bruyckere.

Schrijfster Mirjam van Hengel en componist en zanger Frans van Deursen over de poëzie van Leo Vroman, regisseur Johan Doesburg en acteurs Reinout Scholten van Aschat en Yannick Jozefzoon over de voorstelling Genesis van het Nationale Toneel en presentatrice Sofie van den Enk.

Sofie van den Enk

Met KRO-presentatrice Sofie van den Enk (bekend van onder andere De Rekenkamer en De Keuringsdienst van Waarde) neemt Cornald het culturele nieuws door.

Leo Vroman

Op 10 april van dit jaar zou de Nederlands-Amerikaans dichter Leo Vroman honderd jaar geworden zijn. Vroman geldt als een van de belangrijkste Nederlandse dichters, maar was daarnaast ook (toneel)schrijver, tekenaar, schilder, bioloog en hematoloog. Schrijfster Mirjam van Hengel en zanger/componist Frans van Deursen brengen een ode aan Vroman.

Genesis

Acteurs Reinout Scholten van Aschat en Yannick Jozefzoon zijn vanaf 15 april te zien in de ruim vijf uur durende voorstelling Genesis. Met de voorstelling, waarin tien acteurs het eerste Bijbelboek spelen, neemt regisseur Johan Doesburg afscheid van Het Nationale Toneel.

Berlinde de Bruyckere

Ralph Keuning (directeur van Museum de Fundatie in Zwolle) bezoekt de expositie over Berlinde De Bruyckere in het Gemeentemuseum in Den Haag. In haar sculpturen toont de Belgische kunstenaar Berlinde De Bruyckere (1964) het lichaam en leven in al zijn kwetsbaarheid. Haar installaties van paardenlijven en lichamen roepen een gevoel van troost en liefkozing op, maar ook van angst en geweld.

Uitgezonden op 2 april 2015

Deel dit artikel