Te gast zijn acteurs Susan Visser en Tijn Docter, schrijver Philip Huff en politiek verslaggever Ferry Mingelen. Ann Demeester bezoekt Witte de With, Center for Contemporary Art in Rotterdam. De muziek wordt verzorgd door Waylon.

In deze uitzending onder andere aandacht voor schrijver Philip Huff, de theatervoorstelling Madame Bovary en Dai Hanzhi in Witte de With.

Boek van de doden

Schrijver Philip Huff (1984) is te gast. Deze week verschijnt zijn nieuwe roman Boek van de doden. Boek van de doden gaat over Felix Post, die nog net geen dertig is. Zijn werk stagneert. Hij ontloopt zijn zus, die net een tweede kind heeft gekregen, en het meisje dat hij wil is met een ander.

Madame Bovary

Madame Bovary van Gustave Flaubert is komend theaterseizoen te zien in de Nederlandse theaters. Acteurs Susan Visser en Tijn Docter spelen deze voorstelling bij Theatergroep Suburbia en komen vertellen over Emma Bovary, dromen en verlangens.

Dai Hanzhi

Ann Demeester, directeur van het Frans Hals Museum en De Hallen in Haarlem, stelt je voor aan Hans van Dijk (1946 - 2002). Deze curator, kunsthistoricus en galeriehouder geniet in Nederland nauwelijks bekendheid, maar is in China een legende. Van Dijk, of Dai Hanzhi zoals zijn Chinese naam luidde, wordt momenteel in Witte de With, Center for Contemporary Art in Rotterdam, geëerd met de expositie Dai Hanzhi: 5000 Artists.

Ferry Mingelen

Parlementair journalist en verslaggever Ferry Mingelen becommentarieert nu eens niet de Nederlandse politiek, maar bespreekt met Cornald het culturele nieuws.

Heaven After Midnight

Waylons nieuwste album Heaven After Midnight is uit. Het werd binnen tien dagen geschreven in Nashville en opgenomen in de legendarische Capitol Studio's in Hollywood. Het album bevat onder andere de singles Giving Up Easy en Love Drunk. Waylon geeft een voorproefje in de uitzending.  

Deel dit artikel