Cornald Maas reist af naar Berlijn, waar de voorstelling 'Starman' van entertainer Sven Ratzke in première gaat.

Op donderdag 22 oktober is singer-songwriter Douwe Bob te gast in Opium. De zanger houdt niet alleen van muziek, maar ook van dans. Hij bezoekt de voorstelling Giselle van Het Nationaal Ballet, dat bekend staat als de ‘Hamlet van de dans’. Giselle is een van de meest romantische werken uit het klassieke repertoire. Het speelt zich af tegen het einde van de achttiende eeuw en vertelt over een graaf die verliefd wordt op een boerenmeisje. Maar doordat hij zijn ware identiteit niet onthult, roept hij het noodlot over haar en zichzelf af.

Rockmuziek van David Bowie

En Cornald reist af naar Berlijn. Daar gaat Starman, van de Duits-Nederlandse entertainer Sven Ratzke, in première: een voorstelling geheel gewijd aan Ratzke’s grote voorbeeld David Bowie. Ratzke goochelt met de vele alter ego's die Bowie creëerde. In even buitenissige als weelderige kostuums zingt Ratzke Bowie-classics als Rock 'n' Roll Suicide, Rebel Rebel, Space Oddity, Heroes en Starman. Kortom, een show met theatrale rockmuziek van Bowie uit de jaren '70.

Selfies uit de Gouden Eeuw

Museumdirecteur Axel Rüger vertelt over de tentoonstelling 'Hollandse Zelfportretten - Selfies uit de Gouden Eeuw' in het Mauritshuis. Veel Nederlandse kunstenaars uit die periode schilderden zelfportretten, meer dan in enig ander land. Tot en met 3 januari 2016 toont het Mauritshuis 27 van de mooiste zelfportretten uit de bloeiperiode van de Hollandse schilderkunst.

Yentl en de Boer

Waar gaat ons muzikale duo deze week mee verrassen? De aanwezigheid van Douwe Bob inspireerde hen tot een lied over... het Songfestival!

Uitgezonden op 22 oktober 2015

 

Deel dit artikel