Te gast zijn Jenny Arean, Boudewijn de Groot, Joost Swarte, Mano Bouzamour, Yentl en de Boer en Emily Ansenk.

Te gast zijn actrice en zangeres Jenny Arean, zanger Boudewijn de Groot, tekenaar Joost Swarte, schrijver-columnist Mano Bouzamour, Yentl en de Boer en museumdirecteur Emily Ansenk.

Boudewijn de Groot

Na acht jaar komt Boudewijn de Groot met een nieuwe plaat. Op 17 april werd Achter Glas gelanceerd. Achter Glas is het twaalfde album van De Groot. Op de plaat staan vijftien nummers die grotendeels door de inmiddels 70-jarige zanger zijn geschreven.

Nescio door Joost Swarte

Na Dichtertje (1997), Titaantjes (2002) en De Uitvreter (2006) waagt tekenaar Joost Swarte zich aan Mene Tekel van Nescio. Mene Tekel bevat sfeerschetsen die Nescio schreef tussen 1913 en 1943. Deze zijn altijd in de schaduw van zijn grotere verhalen blijven staan. Na bijna zeventig jaar verschijnen ze voor het eerst weer in een aparte bundel, voorzien van tekeningen van Joost Swarte.

Holland op z'n mooist

Emily Ansenk, directeur van de Kunsthal in Rotterdam, bezoekt Holland op z’n mooist in het Dordrechts Museum. De tentoonstelling laat de beginperiode van de Haagse School zien en zet deze in een verrassend perspectief door een verbinding te leggen met de vaak onderbelichte invloeden vanuit de Romantiek.

Yentl en de Boer

Zondag 19 april wonnen Yentl en de Boer (Yentl Schieman en Christine de Boer) de Annie M.G. Schmidtprijs voor hun lied Ik heb een man gekend. De Annie M.G. Schmidtprijs werd drieëntwintig jaar geleden ingesteld om de schrijver, componist en uitvoerder van het beste lied te bekronen dat in het voorgaande jaar is uitgevoerd in een Nederlands theater. Yentl en de Boer treden live op in de uitzending.

Uitgezonden op 23 april 2015

Deel dit artikel