Te gast zijn Marcel Hensema, Lévi Weemoedt en staatssecretaris Sander Dekker. Benno Tempel bezoekt het Gemeentemuseum Den Haag en live muziek is er van Ellen ten Damme.

Te gast zijn Marcel Hensema, Lévi Weemoedt en staatssecretaris Sander Dekker. Benno Tempel bezoekt het Gemeentemuseum Den Haag en live muziek is er van Ellen ten Damme.

Marcel Hensema

Cornald Maas neemt het culturele nieuws door met Marcel Hensema. De acteur schittert momenteel in de nieuwe serie Hollands Hoop. De serie won het Gouden Kalf voor beste televisiedrama. Hensema zelf was genomineerd voor een Gouden Kalf voor beste acteur.

Lévi Weemoedt

Van dichter Lévi Weemoedt (pseudoniem van Izaäk van Wijk) verschijnt deze week, na een adempauze van meer dan vijftien jaar, een nieuwe bundel. Het scheelde weinig of hij had de publicatie van Met enige vertraging, zoals de bundel heet, niet mee gemaakt. Drie maanden geleden werd hij namelijk getroffen door een hartinfarct en moest hij twee zware operaties ondergaan.

Sander Dekker

Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Sander Dekker is te gast. Hij komt vertellen over zijn favoriete popsongs. De staatssecretaris lanceerde onlangs zijn hervormingsplannen voor de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Dekker wil dat de NPO zich gaat concentreren op informatie, educatie en cultuur en het amusement overlaat aan de commerciële zenders.

When elephants come marching in

Benno Tempel, directeur van Het Gemeentemuseum Den Haag, bezoekt When elephants come marching in: Echo's van de Sixties in de Kunst van Nu in De Appel Arts Centre in Amsterdam. De tentoonstelling verkent hoe de turbulente jaren zestig, bewust of intuïtief, terugkeren in de hedendaagse kunst.

Ellen ten Damme

Muziek is er van Ellen ten Damme. De zangeres heeft een nieuwe CD: Berlin.

Deel dit artikel