Te gast zijn BNN-presentator Jan Versteegh, acteur Bram van der Vlugt, zijn zoon Floris van der Vlugt en singer-songwriter Dotan. Museumdirecteur Ralph Keuning bezoekt de tentoonstelling van Ed Atkins in het Stedelijk Museum in Amsterdam.

In deze uitzending vertellen acteur Bram van der Vlugt en zijn zoon Floris over hun nieuwe voorstelling, laat zanger Dotan zijn licht schijnen over zijn doorbraak, de muziekwereld en het grote succes en bezoekt museumdirecteur Ralph Keuning de tentoonstelling van Ed Atkins in het Stedelijk Museum in Amsterdam.

Bram van der Vlugt

Hoe verenig je het werk van een acteur, een klassiek violiste en twee jazzmuzikanten? Acteur Bram van der Vlugt staat momenteel samen met zijn kinderen (violiste Hester van der Vlugt en saxofonist Floris van der Vlugt) in het theater. In de voorstelling De Drievingerige Luiaard vertelt Bram van der Vlugt verhalen rond het thema 'kleine vergissingen met grote gevolgen'. Zoals het bombardement op het Bezuidenhout in Den Haag, waar Bram woont als hij tien jaar oud is.

Dotan

2014 was het jaar van singer-songwriter Dotan. De in Jeruzalem geboren Amsterdammer bracht begin dat jaar zijn tweede album 7 Layers uit dat in de zomer van 2014 bekroond werd met een gouden plaat. Met het nummer Home, dat op dit album staat, won Dotan datzelfde jaar de Song van het Jaar verkiezing. Wellicht wordt 2015 een nog beter jaar. Dotan geeft twee concerten in een uitverkocht theater Carré en speelt deze zomer onder andere op Pinkpop.

Ed Atkins

Ed Atkins (Oxford, 1982) is één van de meest besproken kunstenaars van zijn generatie. In zijn werk maakt hij intensief gebruik van de nieuwste digitale media: computergegenereerde beelden, surround soundtracks en digital editing. Atkins’ videowerken stellen vragen over de impact die de 'hyper reële', virtuele wereld heeft op de tastbare werkelijkheid van de toeschouwer. De kunstenaar geeft daarmee een indringend commentaar op het leven in een gedigitaliseerde, technocratische informatiecultuur.

Uitgezonden op 26 februari 2015

Deel dit artikel