Te gast zijn actrice Annet Malherbe, cabaretier Alex Klaasen en choreograaf Roy Julen. Museumdirecteur Ann Demeester bezoekt 'De oase van Matisse' in het Stedelijk Museum in Amsterdam.

Deze uitzending zijn actrice Annet Malherbe, cabaretier Alex Klaasen en choreograaf Roy Julen te gast. Museumdirecteur Ann Demeester bezoekt De oase van Matisse in het Stedelijk Museum in Amsterdam.

Annet Malherbe

Te gast is Annet Malherbe. Zij is momenteel te zien in de theatervoorstelling De terugkeer van Hans en Grietje. De actrice geeft in deze familievoorstelling gestalte aan een egocentrische moeder, een machtsbeluste chefkok en een boosaardige tv-presentatrice.

Matisse

Daarnaast ontvangt Cornald Maas Ann Demeester, museumdirecteur van het Frans Hals Museum/De Hallen. Zij bezocht de tentoonstelling De Oase van Matisse in het Stedelijk Museum in Amsterdam. De Oase van Matisse is met meer dan 100 werken de grootste tentoonstelling van Henri Matisse ooit in Nederland.

Sneakerboyz

Cabaretier Alex Klaasen en choreograaf Roy Julen vertellen over hun nieuwe voorstelling The Fabulous Sneakerboyz, een moderne urban versie van het alom bekende sprookje Assepoester. Vier dansers verzorgen een optreden waarbij 'de glazen muiltjes zijn ingeruild voor brute sneakers'.

Uitgezonden op 26 maart 2015

Deel dit artikel