Te gast zijn Henriëtte Tol, Gerdi Verbeet, Anna Enquist en Özcan Akyol. Emily Ansenk bezoekt museum Singer Laren. De live muziek wordt verzorgd door Go Back to the Zoo.

In deze uitzending onder andere aandacht voor de kinderboekenweek en het veelzijdige oeuvre van de Franse kunstenaar Raoul Dufy.

Kinderboekenweek

Schrijvers Özcan Akyol en Anna Enquist zijn te gast. Akyol (1984) bracht in 2012 zijn gedeeltelijk autobiografische debuut Eus uit. Eus gaat over een Turks-Nederlandse jongen uit een gastarbeidergezin die zich aan zijn achtergrond probeert te ontworstelen. Inmiddels zijn er al meer dan 30.000 exemplaren van verkocht. Akyol werkt momenteel aan een kinderkerstboek dat deze kerst zal verschijnen. Anna Enquist experimenteert graag met genres. Van goed uitgewerkte psychologische romans tot meedogenloze actiethrillers. Hoe ziet zij het kinderboek?

Henriëtte Tol

Actrice Henriëtte Tol, bekend van series als Westenwind, Keyzer & De Boer Advocaten en Bloedverwanten, is momenteel in het theater te zien met Een Goed Nest. De voorstelling, naar het nieuwe boek van Tessa de Loo, gaat over twee zusjes die elkaar jaren niet gezien hebben. Wanneer ze elkaar weer opzoeken loopt hun samenzijn volledig uit de hand. Anneke Blok is Tols tegenspeelster, de regie is in handen van Jaap Spijkers.

Raoul Dufy

Voor het eerst in bijna 60 jaar presenteert Singer Laren het veelzijdige oeuvre van de Franse kunstenaar Raoul Dufy (1877-1953). Kort na 1900 behoorde Dufy tot de meest toonaangevende avant-gardisten in Parijs. Aanvankelijk geïnspireerd door het impressionisme, sloot hij zich aan bij de fauvisten, waarna hij experimenteerde met het kubisme. Emily Ansenk, directeur van de Kunsthal Rotterdam, bezoekt deze expositie.

Gerdi Verbeet

Politica en bestuurder Gerdi Verbeet bespreekt met Cornald het culturele nieuws.

Go Back to the Zoo

De Nederlandse rockband Go Back to the Zoo werd in 2008 in Nijmegen opgericht door de broers Teun en Cas Hieltjes en drummer Bram Kniest. De band koos al snel Amsterdam als thuisbasis, waar ook bassist Lars Kroon zich bij Go Back to the Zoo voegde. Het gaat de band voor de wind. Go Back to the Zoo was in 2010 huisband van De Wereld Draait Door, werd in 2011 genomineerd als Best Dutch Act bij de Dutch MTV Awards en won in 2012 won de band zowel de prijs voor 'Beste Band' als de prijs voor 'Beste Artiest Rock' tijdens de 3FM Awards. De nieuwste plaat ZOO (2014) ligt momenteel in de winkels.

Deel dit artikel