Te gast zijn Carine Crutzen, Joke Bruijs, Erica Yong en Charly Luske. Museumdirecteur Axel Rüger bezoekt de tentoonstelling over Alexander Roslin in het Rijksmuseum Twenthe.

In deze uitzending aandacht voor de poëzieweek die vandaag start gaat en de musical Onder de groene hemel, met hits van Boudewijn de Groot, die eveneens vandaag in première gaat.

Een Sneeuw

Carine Crutzen is momenteel te zien in de theatervoorstelling Een Sneeuw, geschreven door Willem Jan Otten. Een Sneeuw gaat over het leed bij nabestaanden van de Tweede Wereldoorlog en de generatie die de oorlog niet heeft meegemaakt. Hun leven wordt beheerst door een verleden dat niet van hun is. Een Sneeuw is een klassieker die wordt gespeeld door een indrukwekkende cast.

Later is nu

Joke Bruijs, Erica Yong en Charly Luske spelen in de nieuwe theatervoorstelling Later is nu, een wervelende muzikale terugblik op de jaren vijftig en zestig. In deze tijd maakt de saaie zuinigheid van de naoorlogse opbouwjaren plaats voor de opwindende 'beat' van protest, democratisering en massaconsumptie. De acteurs brengen live in de uitzending een medley uit de voorstelling ten gehore.

Alexander Roslin

Axel Rüger - directeur van het Van Gogh Museum - bezoekt de tentoonstelling over de Zweedse schilder Alexander Roslin in het Rijksmuseum Twenthe. Rijkdom, macht, aanzien en decadentie; Alexander Roslin (1718-1793) wist feilloos de heersende klasse van zijn tijd weer te geven.

Uitgezonden op 29 januari 2015

Deel dit artikel