Te gast zijn Jules Deelder, Emile Roemer, Joeri Vos, Teun Luijkx, Rick Paul van Mulligen, Lenny Oosterwijk, Rob Verhorst, Benjamin Herman en Ari Deelder. Cathelijne Broers bezoekt het Frans Hals Museum en muziek is er van het Broken Brass Ensemble.

In deze uitzending aandacht voor de verjaardag van Jules Deelder, de theatervoorstelling Beschuit met muisjes van Toneelgroep Oostpool en alles over emoties in het Frans Hals Museum.

Deelder dichtbij

Jules Deelder is te gast. De Rotterdamse nachtburgemeester en dichter werd 24 november 70 jaar. Dit wordt onder andere gevierd met de foto-expositie Deelder Dichtbij in de Rotterdamse Galerie AAAFRESH123. Ruim 40 Nederlandse fotografen laten hierin hun visie op Jules Deelder zien. Onder hen Lenny Oosterwijk en Rob Verhorst. Benjamin Herman (New Cool Collective) en Ari Deelder spreken over hun vriend en vader Deelder.

Emile Roemer

Met SP-fractievoorzitter Emile Roemer neemt Cornald het culturele nieuws door. Wat vond hij deze week opvallend?

Beschuit met muisjes

Regisseur Joeri Vos en acteurs Teun Luijkx en Rick Paul van Mulligen komen praten over de voorstelling Beschuit met muisjes van Toneelgroep Oostpool. Beschuit met muisjes (geschreven door Herman Heijermans in 1910) is een komische tragedie over een herkenbaar middenstandsgezin in economisch zware tijden. De plotselinge komst van een verloren gewaande broer zorgt voor een lichtpuntje in de uitzichtloze situatie van de familie.

Emoties

Cathelijne Broers - directeur van De Nieuwe Kerk en de Hermitage Amsterdam - bezoekt de tentoonstelling Emoties in het Frans Hals Museum in Haarlem. Vrijwel niets was in de schilderkunst van de Gouden Eeuw belangrijker dan het overtuigend in beeld brengen van menselijke emoties. Dat was ‘de ziel’ van het werk.

Broken Brass Ensemble

Eén drummer en zeven koperblazers: het Broken Brass Ensemble is een brassband gebaseerd op de New Orleans traditie. De groep combineert invloeden uit de traditionele brass met hiphop-, balkan-, funk- en blues invloeden tot een eigen en explosieve mix.

Uitgezonden op 29 november 2014

Deel dit artikel