Te gast zijn Marlijn Weerdenburg, Wouke van Scherrenburg, museumdirecteur Ralph Keuning en het muzikale duo Yentl en de Boer. Cornald Maas bezoekt de voorstelling 'Nobody Home' van Daria Bukvić op de theaterschool in Maastricht.

In de eerste uitzending van het nieuwe seizoen bezoekt Cornald Maas de theatervoorstelling Nobody Home van regisseur Daria Bukvić, kijkt journalist Wouke van Scherrenburg een theatervoorstelling in de haven van Rotterdam, gaat museumdirecteur Ralph Keuning naar fotografiemuseum Foam in Amsterdam en brengt het muzikale duo Yentl en de Boer een nieuw lied ten gehore.

Nobody home

In 1989 worden vier kinderen geboren in een veilig bed. Eentje in Iran, eentje in Syrië, twee in Bosnië. In de daaropvolgende elf jaar vluchten ze stuk voor stuk naar Nederland. In 2009 ontmoeten ze elkaar op de toneelschool in Maastricht. Vijf jaar later vertellen ze hun onwaarschijnlijke levensverhalen in Nobody Home. Cornald Maas bezoekt de voorstelling.

Anne de Vries

Elke week bezoekt een museumdirecteur voor Opium een tentoonstelling. Deze week gaat Ralph Keuning, directeur van Museum de Fundatie in Zwolle, naar de tentoonstelling van Anne de Vries in fotografiemuseum Foam in Amsterdam. Daar vindt hij geen standaardfoto’s, maar video-installaties, sculpturen en bewerkte foto’s waarbij de meest vernieuwende technologieën zijn gebruikt.

Yentl en de Boer

Vanaf 3 september zijn Yentl Schieman en Christine de Boer, beter bekend als het muzikale duo Yentl en de Boer, elke week te zien in Opium. Het tweetal brengt wekelijks een nieuw lied vol droogkomische humor ten gehore.

Uitgezonden op 3 september 2015

Deel dit artikel