Te gast zijn actrice en zangeres Hadewych Minis, cabaretier Paul Haenen, actrices Anniek Pheifer, Petra Laseur en Nettie Blanken en museumdirecteur Cathelijne Broers.

Tot haar grote verrassing ontving actrice Annie Pheifer live in de uitzending de Mary Dresselhuys Prijs 2015!

Paul Haenen

Cabaretier, (toneel)schrijver en programmamaker Paul Haenen is te gast. Haenen - vooral bekend als de typetjes Margreet Dolman en dominee Gremdaat - blies deze maand als Margreet Dolman het cultureel en humoristisch tijdschrift Mens & Gevoelens nieuw leven in. Na negen jaar afwezigheid willen Dolman en mede-oprichter dominee Gremdaat de lezer troost bieden en af en toe een compliment meegeven.

Drie zusters

Actrice Anniek Pheifer is momenteel te zien bij het Nationale Toneel in de toneelklassieker Drie Zusters van Anton Tsjechov. Actrices Petra Laseur en Nettie Blanken gingen haar voor. Zij speelden in Drie Zusters van Het Publiekstheater (Petra Laseur in 1979), Zuidelijk Toneel Globe (Nettie Blanken in 1983) en Theater van het Oosten (Blanken, 1990). In Drie Zusters wordt een wereld op drift getoond, waarin mensen niet kunnen omgaan met veranderingen.

Hadewych Minis

Actrice en zangeres Hadewych Minis neemt met Cornald het culturele nieuws door.

Jan Cremer

Cathelijne Broers - directeur van De Hermitage en De Nieuwe Kerk Amsterdam - bezoekt de tentoonstelling Cremer in verf, 1954-2014 in Museum de Fundatie in Zwolle. Een uitgebreid overzicht van 60 jaar schilderkunst van Jan Cremer.

Uitgezonden op 30 april 2015

Deel dit artikel