Te gast zijn Eva Jinek, Alain Clark, Liesbeth List en Annemarie Oster. Wim Pijbes bezoekt de Kunsthal in Rotterdam en de live muziek is in handen van Ruben Hein.

In deze uitzending bezoekt Benno Tempel de Rudolf Steiner-expositie in de Kunsthal, vertellen hartsvriendinnen Liesbeth List en Annemarie Oster over samen theater maken en duikt ook zanger Alain Clark het theater in.

Tandem

Liesbeth List en Annemarie Oster maken samen het theaterprogramma Tandem: een voorstelling over ervaringen, herinneringen en observaties van twee hartsvriendinnen. Liesbeth List zingt hoogtepunten uit haar uitgebreide repertoire, op de vleugel begeleid door Ton Snijders. Dat wordt omlijst met korte tragikomische verhalen van en door Annemarie Oster.

Alain Clark

Popmuzikant en producer Alain Clark (1979) werd zes jaar geleden bekend door zijn debuutalbum Live It Out (meer dan 200.000 exemplaren verkocht). Hij scoorde hits als This Ain’t Gonna Work en Father And Friend, het duet dat hij samen met zijn vader maakte. De zanger ontving een Edison, een 3FM award en ging op tournee door Europa. Vanaf oktober trekt hij langs meer dan dertig Nederlandse theaters onder de titel Walk With Me.

Rudolf Steiner

Voor het eerst in Nederland presenteert de Kunsthal een overzicht van het veelomvattende oeuvre van Rudolf Steiner (1861-1925). Steiner is één van de meest invloedrijke en veelzijdige hervormers van de twintigste eeuw. Zijn gedachtegoed is nog springlevend. Benno Tempel, directeur van het Gemeentemuseum Den Haag, bezoekt de tentoonstelling.

Eva Jinek

Presentatrice en journaliste Eva Jinek neemt samen met Cornald het culturele nieuws door.

Ruben Hein

Pianist en zanger Ruben Hein werd bij het grote publiek bekend door zijn debuutalbum Loose Fit (2010). Hij bracht dit album op het Blue Note label uit en kwam hiermee in een lange traditie van legendarische soulhelden te staan. Momenteel is hij de vaste toetsenist van Fink en is iedere vrijdag zijn eigen radioprogramma Rubens Guestlist te horen op NPO Radio 6 Soul & Jazz. Op 22 augustus bracht hij zijn nieuwe EP Dressed Up uit.

Deel dit artikel