Te gast zijn Joop van den Ende, Simone Kleinsma, Remy van Heugten en Vincent van der Valk. Museumdirecteur Ann Demeester bezoekt het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam.

Cornald Maas bespreekt ook deze week films, voorstellingen en concerten. Gasten zijn onder meer Joop van den Ende en Simone Kleinsma.

Gluckauf

Filmregisseur Remy van Heugten en acteur Vincent van der Valk zijn te gast. Hun goed ontvangen Nederlandse speelfilm Gluckauf is momenteel in de bioscoop te zien. Gluckauf gaat over de verstikkende liefde tussen een vader en een zoon, die zich als moderne outlaws staande proberen te houden in het verarmde Limburg van nu.

John Stezaker

Ann Demeester - directeur van het Frans Hals Museum/De Hallen in Haarlem - bezoekt de expositie John Stezaker - collages in Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Stezaker brak tien jaar geleden door in de internationale kunstwereld met intrigerende fotocollages. Hij knipt en snijdt in oude publiciteitsfoto's van acteurs uit de jaren dertig, veertig en vijfig; de bloeiperiode van de Hollywoodfilm.

Uitgezonden op 5 februari 2015

Deel dit artikel