Cornald Maas heeft een ontmoeting met cabaretière Sara Kroos, naar aanleiding van haar nieuwe theatervoorstelling 'Doorgefokt'. Een show met als centraal thema 'imperfectie'.

Cornald Maas heeft een ontmoeting met cabaretière Sara Kroos, naar aanleiding van haar nieuwe theatervoorstelling 'Doorgefokt'. Een show met als centraal thema 'imperfectie'; aan iedereen mankeert wel iets. In de voorstelling gaat Kroos het ene moment tot het randje (of net erover) en weet ze op het andere moment haar publiek te ontroeren.

Een Flinke Linkse Vrouw

Schrijfster en columniste Roos Schlikker over de lunchtheatervoorstelling 'Een Flinke Linkse Vrouw', met acteurs Lies Visschedijk en Marcel Musters op tekst van Aaf Brandt Corstius. In de voorstelling neemt Margje, een tikje hysterische vrouw, een verkoper van de daklozenkrant in huis.

De meester van het wit

Museumdirecteur Cathelijne Broers vertelt over het werk van beeldend kunstenaar Jan Schoonhoven, ook wel ‘de meester van het wit’ genoemd. In het Stedelijk Museum Schiedam is momenteel de tentoonstelling ‘De werkelijkheid van Jan Schoonhoven’ te zien, de eerste omvangrijke overzicht in Nederland van het werk deze kunstenaar in twintig jaar. De expositie toont de artistieke ontwikkeling van Schoonhoven en hoe hij kwam tot het maken van de beroemde witte reliëfs.

Yentl en de Boer

Ook het muzikale kleinkunstduo Yentl en de Boer is weer aanwezig. Vorige week zongen zij over het theater (en hoe sommige mensen niet weten hoe zich daar te gedragen). Waar verrassen ze ons deze week mee?

Uitgezonden op 5 november 2015

 

Deel dit artikel