Je hoeft niet naar Terschelling af te reizen voor je zomerse portie muziek en theater! Cornald Maas reist naar het eiland en ontvangt iedere dag een bekende schrijver met wie hij deze tijd beschouwt. Frédérique Spigt en Huub van der Lubbe zorgen voor muziek, presentator en historicus Mischa Blok ontdekt de verborgen verhalen van Terschelling en chef-kok Yvette van Boven duikt in duurzame streekgerechten.

Opium op Oerol zie je maandag 14 juni tot en met vrijdag 18 juni 2021 om 19.25 uur (vrijdag om 20.05 uur) op NPO 2. Wil je de uitzending terugkijken? Zoek hieronder de juiste uitzending en klik op de button. 

Opium op Oerol - Maandag 14 juni

In de eerste aflevering van Opium op Oerol is schrijver Hanna Bervoets te gast. Ze bezoekt samen met Cornald Maas de voorstelling Mens Boom Dier van theatergezelschap Gouden Haas en ze spreken over schrijven in coronatijd en de voorbije boekenweek. 

Chef-kok Yvette van Boven gaat garnalen vissen met de sterkste vrouw van Terschelling en de oudste visser van het eiland. Mischa Blok ontmoet Hille van Dieren wiens wrakkenmuseum een cruciale rol speelde bij de identificatie van een aangespoelde drenkeling. En Frédérique Spigt en Huub van der Lubbe trappen af met het nummer 'Mijn hart kan dat niet aan.'

Bekijk de uitzending op NPO Start

Opium op Oerol - Dinsdag 15 juni

Schrijver Mano Bouzamour zet voet op Terschelling. Hij stapt aan boord van een strandbus en gaat mee op roadtrip met spoken word artist Lisette Ma Neza. Zij trekt over het eiland op  zoek naar woorden bij haar muziek. 

Yvette van Boven gaat met Jonmar en Ronald van De Onkruidenier op zoek naar eten op anderhalve vierkante meter in de duinen. Ze maken voor haar een eetbaar ‘handschap’ met wat ze gevonden hebben!

Flang Cupido vertelt Mischa Blok over wat het oudste gebouw van Hoorn te maken heeft met het Drenkelingenhuisje op Oost-Terschelling. En Frédérique Spigt en Huub van der Lubbe brengen het nummer 'Tot jij mijn liefde voelt.'

Bekijk de uitzending op NPO Start 

Opium op Oerol - Woensdag 16 juni

In de derde uitzending van Opium op Oerol is Connie Palmen te gast. Ze bezoekt de voorstelling Ik ben er ook nog van theatergezelschap BERG&BOS. Ook spreekt ze met Cornald over rouw, schrijven voor theater en ‘breken’ met je roman.

Yvette van Boven maakt op de biologische schapenboerderij van Gerben en Jolanda schapenkaas met zeekraal! Zeekraal is een zilte groente die groeit op korte afstand van de boerderij en de kaas zuiver, smedig en kruidig laat smaken. 

Mischa Blok praat met Walter Bakker over de schat die hij vond voor de kust van Terschelling. En Frédérique Spigt en Huub van der Lubbe spelen het nieuwe lied 'Dichterbij de hemel.'

Bekijk de uitzending op NPO Start 

Opium op Oerol - Donderdag 17 juni

Schrijver Arthur Japin gaat samen met Cornald in de Jeep naar een repetitie van de dansvoorstelling Hold Your Horses van De Dansers! Een dansconcert over vastpakken en misgrijpen. 

Yvette van Boven raapt oesters met chefkok Werner Zuurman en daarna bereiden ze allebei hun favoriete oestergerecht in Werners moestuin.

Mischa Blok praat met Cobie Smart. Zij vond haar haar grote liefde via flessenpost! En Frédérique Spigt en Huub van der Lubbe zingen hun lied 'Sterker dan wij twee'.

Bekijk de uitzending op NPO Start 

Opium op Oerol - Vrijdag 18 juni (20.05 uur)

In de laatste aflevering van Opium op Oerol is schrijver Saskia Noort te gast. Ze spreekt met Cornald over columnistiek versus schrijverschap en mode in coronatijd. Yvette van Boven gaat wildplukken met Marjanna van der Meulen en eten een quiche gemaakt van de ingrediënten uit het veld!

Mischa Blok spreekt met boer Cees Cupido over de koning en de dijken. En Frédérique Spigt en Huub van der Lubbe sluiten voor de laatste keer het programma af met een lied. Deze keer spelen ze: 'Mooier dan nu zal het nooit gaan'.

Bekijk de uitzending op NPO Start

Deel dit artikel