Heb je een vraag over de AVROTROS Kunstwedstrijd 'het Naakt'? Kijk eerst of jouw vraag hieronder staat. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met de redactie. Vergeet niet de wedstrijdvoorwaarden door te lezen.

Afbeelding: Daniel Stockman - Flickr: Paris 2010 Day 3 - 9.

DE WEDSTRIJD IS AFGELOPEN

Bekijk hier de video van de prijsuitreiking.

- Vragen over het inschrijven

Aan welke voorwaarden moet mijn werk voldoen?

Lees de wedstrijdvoorwaarden.

Ik heb alle stappen van het inschrijfformulier doorlopen, maar mijn kunstwerk wordt niet verstuurd?

Controleer of je afbeeldingen niet groter zijn dan 1MB of 1024 kB per afbeelding en een jpeg-formaat hebben.

Hoeveel werken mag ik insturen?

Je mag met drie kunstwerken meedoen. Voor elk afzonderlijke werk moet je het uploadformulier opnieuw invullen. Je kunt dus niet meerdere werken in één keer insturen.

Tot wanneer kan ik mijn werk insturen?

De uiterste inzenddatum is woensdag 18 mei om 23:59 uur.

Mogen alleen professionele kunstenaars meedoen?

Nee hoor, iedereen mag meedoen aan de wedstrijd.

Is er een leeftijdsgrens?

Iedereen mag meedoen met de wedstrijd.

Welke kunstvormen mag ik gebruiken voor mijn werk?

Je kunt meedoen met een schilderij, beeldhouwwerk of tekening. Bedenk wel dat het werk geëxposeerd moet kunnen worden in Museum de Fundatie in Zwolle en daar ook naar toe getransporteerd moet kunnen worden.

Mijn afbeelding is te groot. Hoe maak ik hem kleiner?

De simpelste manier is door de afbeelding te openen met het programma Paint, dat standaard op je computer zit. Je vindt Paint door op Start te klikken. Kies vervolgens Programma’s, dan Bureau-accessoires en vervolgens Paint. Open de afbeelding (kies bestand > openen) en klik op Afbeelding/ Kenmerken. Nu kun je het formaat van de afbeelding wijzigen.

Mijn afbeelding heeft geen JPEG-formaat. Wat nu?

Open je afbeelding met het programma Paint, dat standaard op je computer zit. Je vindt Paint door op Start te klikken. Kies vervolgens Programma’s, dan Bureau-accesoires en vervolgens Paint. Open de afbeelding (kies bestand > openen) en klik op Afbeelding/ Kenmerken. Nu kun je het bestandsformaat van de afbeelding wijzigen.

Ik heb een eigen website. Mag ik de URL noemen in mijn begeleidende tekst?

Nee, AVROTROS is een publieke omroep en het is in de Mediawet verboden om te verwijzen en/of door te linken naar andere partijen. Lees ook de wedstrijdvoorwaarden.

Mag ik mijn afbeeldingen voorzien van (een watermerk van) mijn logo/website?

Nee, AVROTROS is een publieke omroep en het is in de Mediawet verboden om te verwijzen en/of door te linken naar andere partijen. Lees ook de wedstrijdvoorwaarden.

Mijn werk spreekt voor zich. Ik wil geen begeleidende tekst toevoegen.

Dat kan. Het is echter wel goed om te weten dat een werk dat voor jou vanzelfsprekend is, voor de jury soms minder duidelijk is en uitleg behoeft.

Ik heb geen computer. Mag ik een afbeelding van mijn werk per post toesturen?

Dat kan helaas niet. De AVROTROS Kunstwedstrijd ‘het Naakt’ is een online wedstrijd waarvoor uploaden via computer, tablet of smartphone noodzakelijk is. Afbeeldingen die per post toegestuurd worden, worden uitgesloten van deelname.

Ik heb een kleurplaat voor volwassenen met verf ingekleurd. Mag ik meedoen?

Nee, met een kleurplaat kun je niet meedoen met de wedstrijd.

- Vragen over de galerij

Mijn kunstwerk is te zien in de galerij, maar hij ziet er niet zo mooi uit als de bedoeling is.

Misschien heb je een afbeelding in te lage resolutie ingestuurd. De galerij laat de kunstwerken verkleind zien, waardoor de kwaliteit van je afbeeldingen wat minder wordt. Upload je kunstwerk nogmaals in een hogere resolutie (max. 1MB of 1024 kB) en mail ons even, zodat we het dubbele werk uit de galerij kunnen halen ([email protected]).

Kan ik mijn inzending ook online terug zien?

Ja dat kan. Alle inzendingen zijn, nadat ze door ons zijn goedgekeurd, te zien in de online Kunstgalerij. Je kunt de werken vanuit daar ook via sociale media met je achterban delen.

Waarom zie ik mijn werk niet meteen nadat ik hem geüpload heb?

Een geüpload werk komt eerst bij de redactie terecht. Nadat het werk door de redactie is goedgekeurd verschijnt het in de online galerij. Op die manier voorkomen we dat aanstootgevende kunstwerken in de galerij belanden.

Ik heb een werk geüpload, maar vind deze niet terug in de online galerij. Is mijn werk afgekeurd?

Nee, wanneer je werk wordt afgekeurd, ontvang je daarover bericht van ons. Waarschijnlijk is je werk nog niet door ons goedgekeurd en moet je nog even geduld hebben.

Hoe lang duurt het voordat een werk door jullie is goedgekeurd?

We proberen inzendingen dezelfde dag nog goed te keuren. In het weekend kan daar iets langer overheen gaan.

Gisteren zag ik mijn werk nog in de galerij, vandaag is hij verdwenen! Hoe kan dit?

Je werk zit nog steeds in de galerij, geen zorgen! Bij ieder bezoek aan de galerij wordt de volgorde van de afbeeldingen anders weergegeven. Doordat er ontzettend veel nieuwe werken bijkomen kan het soms lijken alsof je werk is verdwenen. Zoek je eigen werk door in het zoekveld de titel of een woord uit je beschrijving in te voeren en je zult de afbeelding terugvinden.

- Vragen over de jurering

Hoe beoordeelt de jury de kunstwerken?

De jury maakt een voorselectie van twintig werken op basis van de ingezonden afbeeldingen en video’s.  De twintig werken worden van 31 mei t/m 19 juni in Museum de Fundatie in Zwolle geëxposeerd. Op vrijdag 10 juni bekijkt de jury de werken in het museum en velt het eindoordeel. Aansluitend worden de winnaars bekend gemaakt. Goed gelijkende foto’s / video’s van je werk zijn dus van groot belang!

Wanneer hoor ik of ik tot de voorselectie hoor?

Dinsdag 24 en woensdag 25 mei nemen we contact op met de voorgeselecteerden.

Vanaf wanneer kan er gestemd worden voor de publieksprijs?

Stemmen kan via avrotros.nl/kunst van 30 mei t/m 9 juni 2016. Wil je de werken in het echt zien? Dat kan ook. Ze worden vanaf 31 mei geëxposeerd in Museum de Fundatie en daar kun je ook op de werken stemmen. De winnaar van de publieksprijs wordt, samen met de juryprijswinnaar, op vrijdag 10 juni in Museum de Fundatie in Zwolle bekend gemaakt.

Deel dit artikel