De nieuwe collectie (lente 2015) van het Nederlandse modeontwerpersduo Viktor & Rolf brengt een hommage aan een beroemde landgenoot: Vincent van Gogh.

Hommage aan Van Gogh

Hoewel zonnige weersomstandigheden hartje winter verder dan ooit lijken, is dit traditioneel de tijd van het jaar dat modeontwerpers hun voorjaarscollectie introduceren op de catwalks. Zo ook Viktor & Rolf. De modecreaties van het duo zijn dit jaar kunstwerken op zichzelf. ‘The Van Gogh Girls’ beelden een warme voorjaarsdag op het platteland uit. De modellen paraderen met gigantische hoeden van stro en de jurken bestaan uit bloemenmotieven in felle Van-Gogh-achtige kleuren.

Boijmans slaat slag

Dankzij kunstverzamelaar Han Nefkens – die Viktor & Rolf al jarenlang steunt – komen drie van de in Parijs getoonde Van-Gogh-outfits naar Nederland. Nefkens werkt samen met het Museum Boijmans van Beuningen aan een initiatief dat zich richt op het raakvlak van mode en beeldende kunst: ‘Fashion on the Edge’. In het kader van dit initiatief komen de outfits naar het Boijmans in Nederland.

Mode als kunst

Viktor & Rolf staan al jaren bekend om hun gedurfde ontwerpen. ‘The Van Gogh Girls’-collectie bevestigt dit maar weer eens.

In Close Up een spraakmakende documentaire over het ontwerpersduo. Bekijk de documentaire over Viktor & Rolf.

Deel dit artikel