Ward Koopmans was zijn mede-finalisten Loet van Vreumingen en Harry Pijls te snel af. Kijk de finale terug en bekijk foto's.

Finalist Ward Koopmans (1969) heeft de felbegeerde NK Nootschieten cup in ontvangt genomen. Hij was met 10 punten de beste 'nootschieter' tijdens het NK Nootschieten op vrijdag 6 juni 2014.

   

In de eerste ronde konden alle aanwezigen meedoen. Na het beantwoorden van 33 meerkeuzevragen volgde de finale. Ward Koopmans en Harry Pijls (1934) hadden zich rechtstreeks geplaatst, met slechts 5 fouten in de eerste ronde. Om de derde finaleplaats moest nog worden gestreden. Peter Kuijper en Loet van Vreumingen hadden beide 6 vragen fout. 'Wat is het geboortejaar van Gustave Charpentier?' was de beslissende vraag. Loet van Vreumingen kwam met zijn antwoord het dichtst in de buurt en plaatste zich voor de finale.

De finale was spannend tot het einde. Ward Koopmans (rechts) nam een kleine voorsprong, maar werd op de voet gevolgd door Loet van Vreumingen (midden). Harry Pijls (links) deed nog een eindsprint, maar kwam net te kort. De laatste vraag moest de beslissing geven. Ward Koopmans was de snelste met het goede antwoord en won zo het NK Nootschieten net voor Loet van Vreumingen en Harry Pijls op de derde plaats. Op de vraag hoe het kwam dat Koopmans zo snel was, antwoordde hij: "Omdat ik heel veel muziek luister en altijd wedstrijdjes doe wie het 't eerste weet".

Een geslaagd NK dus. Presentator Hans van den Boom: "De deelnemers zijn bloedfanatiek, maar toch blijft de sfeer goed", dat merkte ook Ab Nieuwdorp die het NK nu voor het eerst presenteerde "De gunfactor is hoog! En het meeneuriën en meezingen met de fragmenten, heel leuk!".

Foto's: AVROTROS - Jan Willem van Hofwegen

Deel dit artikel