De Nationale Opera speelt onder begeleiding van het Koninklijk Concertgebouw Orkest Verdi’s Falstaff in het gebouw van Nationale Opera en Ballet. Vanaf 7 juni is de productie meerdere malen te zien en te beluisteren tijdens het Holland Festival.

Het voormalig muziektheater is podium voor de eerste, en tevens laatste, komische opera van Verdi. Het komische verhaal over de vreetzuchtige vrouwenversierder die een koekje van eigen deeg krijgt door de twee vrouwen die hij het hof maakt wordt uitgevoerd door de Nationale Opera. Shakespeare was een grote inspiratie voor Verdi en schreef Falstaff met personage Sir John Falstaff in de hoofdrol. De krachtige stem van bariton Ambrogio Maestri in combinatie met de meesterlijke muziek van Verdi vormen een stevige basis voor de voorstelling.

De nationale opera deed met deze productie eerder Londen, Milaan  en New York aan. Hier was de productie een groot succes. De Nationale Opera staat open voor samenwerkingen en nieuwe producties. Veel van hun voorstellingen zijn speciaal voor hen gecomponeerd; dit maakt hun zo uniek. Al deze aspecten vallen samen in de voorstelling van Verdi’s meesterwerk.

De keuze van het Koninklijk Concertgebouw Orkest behoeft geen uitleg. Internationaal wordt dit orkest vaak omschreven als het beste orkest ooit. Dirigent Daniele Gatti maakt zijn dirigeerdebuut tijdens deze voorstellingen. Voor het eerst werkt de Italiaanse dirigent samen met De Nationale Opera, en begeleidt het orkest.

De Canadees Robert Carsen is verantwoordelijk voor de regie van deze voorstelling. Samenwerken met de Nationale Opera heeft hij eerder gedaan. De voorstellingen Dialogues des Carmélites, Fidelio en Carmen staan al op zijn CV. Naast zijn internationale regie carrière houdt hij zich veel bezig met kunst.

Uitvoerenden

De Nationale Opera

Bariton Ambrogio Maestri

Koninklijk Concertgebouw Orkest o.l.v. Daniele Gatti

Robert Carsen

Programma

Falstaff - Giuseppe Verdi

Locatie

Het gebouw van Nationale Opera en Ballet, Amsterdam.

Data: 07, 10, 12, 16,19, 28 en 30 juni 2014 om 20.00

 

 

22 juni om 13.00 uur

Foto: Catherine Ashmore

Deel dit artikel