Zondag 15 juni speelt het Gelders Orkest live filmmuziek voor de film Napoleon in de Ziggo Dome als onderdeel van het Holland Festival.

Onder leiding van Carl Davis, die tevens de filmmuziek samenstelde en arrangeerde, staat de Ziggo Dome  in het teken van klassieke muziek. De film laat zien hoe Napoleon opgroeide, over zijn jeugd op Corsica, zijn snelle carrière in het Franse leger, en over zijn hartstochtelijke liefdes en veldtochten. Met als begeleiding de prachtige muziek van Davis.

Vijf en een half uur

Voor de vijf en een half uur durende voorstelling heeft filmhistoricus  Kevin Brownlow na een lange zoektocht in het verleden verloren scenes van de film Napoleon teruggevonden. Deze film was een groot succes in het begin van de twintigste eeuw. De Britse filmhistoricus monteerde het geheel aan elkaar, wat zorgde voor een lange film over Napoleon.

Uniek project

Het Gelders Orkest zal de filmmuziek van Carl Davis eenmalig laten horen. Het publiek kijkt de film, maar hoort dus tegelijkertijd de prachtige muziekbewerkingen van David. Hij nam o.a. stukken van Beethoven, Mozart en van zichzelf, en vormde deze tot sterke filmmuziek. En dit alles gebeurt live; iets wat de lange zit van zo'n vijf uur meer dan de moeite waard maakt.

Uitvoerenden

Gelders Orkest, Carl Davis

 

Programma

Napoleon

Arrangementen van Mozart, Beethoven en Davis

Locatie

15 juni, 14.00 uur, Ziggo Dome

Foto: Photoplay-Productions

Deel dit artikel