We daagden jullie uit om een nieuwe cover te ontwerpen voor het kunstmagazine MUZE. Van fotografie en grafische werken tot schilderingen en sculpturen of een mix: uit honderden inzendingen koos de jury tijdens een speciale bijeenkomst in Singer Laren een winnaar. Bekijk hierboven de video van het juryoverleg. 

De winnaar van de coverwedstrijd

Wie de winnaar is van de coverwedstrijd wordt onthuld op de cover van de november-editie van MUZE, die in de week van 14 november op de deurmat valt! Ook staat in datzelfde nummer een interview en foto met de winnaar van de wedstrijd. (Er is al contact opgenomen met de winnaar.)

De juryleden 

De jury van de coverwedstrijd bestond uit kunstenaar en reconstructieschilder Charlotte Caspers (ook wel bekend van Het geheim van de Meester), mediadirecteur AVROTROS Bart Barnas en campagne marketeer Fleur Nieuwland. Zij kozen op basis van de digitale inzendingen de beste cover. 

De inzendingen

Jullie hebben je creativiteit losgelaten op het thema ‘Onderweg’. De jury heeft dieren voorbij zien komen, geportretteerde mensen, collages, hevige emoties en veel kleur. Ook qua stijl was het erg variërend: van heel strak en modern tot surrealistisch en verschillende stijlen door elkaar. 

Vraag een gratis proefexemplaar van MUZE aan

Over de coverwedstrijd

Kunstmagazine MUZE zocht een nieuwe cover en van maandag 2 september t/m maandag 30 september 2019 kon je jouw ontwerp met het thema ‘Onderweg’ insturen. 
Het winnende ontwerp wordt dé cover van de november-editie van MUZE. Ook zal de winnaar in het magazine te zien zijn met een interview. Als kers op de taart ontvangt de winnaar een vergoeding van €500,- en een kunstreis voor twee personen naar het Spaanse Bilbao en San Sebastián via SRC Reizen.

Over MUZE

Het ontwerp komt op de cover van MUZE, het kunstmagazine van AVROTROS. Een magazine met een missie: iedere Nederlander van kunst laten genieten. Niet hoogdravend, wel van hoge kwaliteit. Met MUZE opent AVROTROS de ogen van kijkers en geeft het vier keer per jaar inspiratie voor de leukste kunstuitjes.

Deel dit artikel