De winnares van AVROTROS kunstwedstrijd ‘het naakt’, Inke Brugman exposeert haar werk in Kempenmuseum De Acht Zaligheden in Eersel. Een première, want nooit eerder toonde zij haar werken in een solotentoonstelling. Nu, met de prijs op zak, is er een tentoonstelling ingericht met als hoogtepunt natuurlijk het prijswinnende: The Little Boy.

Brugmans winnende werk 'The little boy' is een intrigerend werk dat aantrekt maar toch zijn geheimen bewaard. Het jongetje past maar net in het bad waar hij in ligt, zijn serieuze gezichtsuitdrukking roept bij de kijker vragen op. "Is het jongetje nu vrolijk, of verraad zijn blik arrogantie en brutaliteit?" De verwarring is typisch voor haar werk. "Ik zoek altijd het randje op, wat kan wel, wat kan niet? Het liefst haal ik met mijn werk de kijker uit zijn comfortzone, het moet je raken. Dat geldt ook voor mij, ik schilder alleen dingen die iets bij me oproepen."

Brugman is geboren in 1970 en autodidact sinds 1990. De laatste jaren heeft zij opleidingen gevolgd in de vorm van masterclasses en parttime kunstacademies in België en Nederland.

De solotentoonstelling in Kempenmuseum De Acht Zaligheden is van 1 t/m 24 november te zien.

Deel dit artikel