Opium op 4 maakte zondag 13 september een overstap naar NPO Radio 1 voor een live uitzending vanaf het Theatergala, vanuit de Stadsschouwburg in Amsterdam. Bekijk hier de uitreikingen van de de Theo d’Or, de Louis d’Or, de Colombina en de Arlecchino.

Opium op 4 zond live vanaf het Theatergala vanuit de Stadsschouwburg in Amsterdam, waar de belangrijkste Toneelprijzen – de Theo d’Or, de Louis d’Or, de Colombina en de Arlecchino - werden uitgereikt.  

Kijk de hele uitzending terug: Theatergala 2015

Voor de Louis d’Or waren genomineerd: Ramsey Nasr voor zijn rol in de voorstelling ‘The Fountainhead’, Jacob Derwig voor zijn rol in ‘Angels in America’, Hajo Bruins voor zijn rol in ‘Welkom in de familie’, Guy Clemens voor zijn rol in ‘Kunsthart’ en Victor Löw voor zijn rol in ‘De verleiders: Door de bank genomen’. 

 

Voor de Theo d’Or waren genomineerd: Halina Reijn en Chris Nietvelt beiden voor hun rol in ‘Maria Stuart’, Marieke Heebink voor haar rol in ‘Medea’ en Maria Kraakman voor haar rol in ‘Angels in America’.

 

Naast de Louis d’Or en de Theo d’Or werden ook de Arlecchino en de Colombina uitgereikt, voor de meest indrukwekkende mannelijke en vrouwelijke bijdragende rollen. Verder werden ook de Regieprijs en de Prosceniumprijs bekend gemaakt.

 

 

 

Deel dit artikel