Met meer dan 80.000 bezoekers en 55 internationale fotografen mag BredaPhoto zich het grootste fotofestival van Nederland noemen. Het thema van dit jaar is ‘to infinity and beyond’, wat is het gevolg van de niet te stoppen wetenschap? En hoe echt zijn foto’s tegenwoordig nog? 

In Breda wordt presentator Lucas De Man geconfronteerd met die laatste vraag; is het een planeet of een pannenkoek? Is het een sappig blaadje of een droog algoritme? Daarnaast ontmoet hij fotograaf Peter Lipton die met wetenschappelijke precisie sprookjesachtige kikkers fotografeerde die vaak de allerlaatste van hun soort zijn. Voor de jonge Peter begon het allemaal in het Teylers museum in Haarlem.

Dirk-van-der-Burg-Patricia-Toet.jpg
Foto: Dirk van der Burg | Patricia met haar reuzenslak ‘Dobby’
Dirk-van-der-Burg-Patricia-Toet.jpg

Fotograaf des Vaderlands Dirk van der Burg

Tot slot gaat Lucas een middag op pad met de kersverse Fotograaf des Vaderlands Dirk van der Burg. Hij is continue op zoek naar de Nederlander met zijn of haar passie en zo fotografeert hij tijdens de Tilburgse Terrarium Dagen Patricia met haar reuzenslak ‘Dobby’. In Breda laat hij foto’s zien die hij op internet gevonden heeft, zoals de reeks ‘wethouders van middelgrote gemeenten met stekelhaar’. 

Deel dit artikel