Over de tentoonstelling 'De Krim, goud en geheimen van de Zwarte Zee' in het Allard Pierson Museum. En in Hollandse Meesters het kunstenaarsduo L.A. Raeven en Rob Scholte.

In het Allard Pierson Museum in Amsterdam is tot en met eind augustus een tentoonstelling te zien met archeologische vondsten uit de Krim. Sinds de Russische inlijving van het Oekraïense schiereiland is de vraag waar de eeuwenoude schatten naartoe worden teruggestuurd: Kiev of Moskou?

De Krim

De tentoonstelling 'De Krim, goud en geheimen van de Zwarte Zee' in het Allard Pierson Museum onthult aan de hand van archeologische vondsten de rijke historie van het schiereiland.  De Krim en de Zwarte Zee waren en zijn een kruispunt tussen Europa en Azië. Aan het woord komen onder andere: directeur Wim Hupperetz, archeologisch expert Mieke Zilverberg en historicus Fik Meijer.

Hollandse Meesters - L.A. Raeven

Tweelingzussen Liesbeth en Angelique vormen het kunstenaarsduo L.A. Raeven. Met hun performances en video-installaties geven ze commentaar op hedendaagse obsessie met eten, de maakbaarheid van het lichaam en de dwingende opdracht van de maatschappij om een ‘ideaal individu’ te zijn.

Hollandse Meesters - Rob Scholte

Rob Scholte plaatst beelden uit de massamedia in een nieuwe context waardoor de beelden een nieuwe betekenis krijgen. Hij haalt zijn inspiratie uit de media en geeft kritiek op de manipulatieve macht van de media.

Deel dit artikel