In Kunstuur 20 december aandacht voor de prestigieuze Prix de Rome. Vier genomineerde kunstenaars dingen mee naar de oudste kunstprijs van Nederland.

Aanstaande zondag in Kunstuur aandacht voor de prestigieuze Prix de Rome. Vier genomineerde kunstenaars dingen mee naar deze oudste prijs in Nederland die bestaat uit een bedrag van 40.000 euro en een werkperiode in Rome.

Prix de Rome

Lucas sprak met kanshebbers Foundland, Hedwig Houben, Christian Nyampeta en Magali Reus over het werk wat zij speciaal voor deze prijs maakten. En natuurlijk is Kunstuur ook bij de prijsuitreiking in de Appel arts centre in Amsterdam met Koningin Máxima.

Verder in Kunstuur...

Een uitgebreid portret van de wereldberoemde kunstenaar Anish Kapoor. Hij werd bekend door zijn enorme sculpturen, die vaak niet los kunnen worden gezien van de omgeving waarin ze staan. In de eregalerij van het Rijksmuseum hangen momenteel zijn drie ‘vlezige’ en monumentale reliëfs die doen denken aan bloederige en pezige vleesmassa’s. Hiermee borduurt hij voort op de late werken van Rembrandt die vooral het innerlijk van zijn personages toont. Anish Kapoor doet eigenlijk hetzelfde, maar dan letterlijk.

Twitter mee via #Kunstuur

Kijk Kunstuur zondag om 17:40 uur op NPO 2.

Deel dit artikel