Programma over beeldende kunst. Zondag staat Kunstuur volledig in het teken van de Gouden Piramide.

In Kunstuur zondag aandacht voor de 5 genomineerden van de Gouden Piramide 2015, dé rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap.

Zondag in Kunstuur

In deze Kunstuur aandacht voor de 5 genomineerden van de Gouden Piramide 2015, dé rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap. De Gouden Piramide De Gouden Piramide is de jaarlijkse Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, infrastructuur en ruimtelijke ordening. Voor de Gouden Piramide komen opdrachtgevers van inspirerende en vernieuwende projecten in Nederland in aanmerking: gemeenten, waterschappen, provincies, stichtingen, particulieren, projectontwikkelaars, woningcorporaties, enzovoort. De prijs wordt al sinds 2003 uitgereikt en bestaat uit een trofee, een plaquette en een bedrag van 50.000 euro.

Genomineerden

De Gouden Piramide heeft dit jaar als thema ‘gebiedsontwikkeling’. Onder leiding van Eric Luiten, Rijksadviseur voor Landschap en Water, heeft de jury van de Gouden Piramide uit 42 inzendingen vijf opdrachtgevers genomineerd voor de Gouden Piramide 2015. De vijf genomineerden projecten zijn: Schipper Bosch met Industriepark Kleefse Waard in Arnhem; Hoogheemraadschap Rijnland en gemeente Katwijk met Kustwerk Katwijk; Opdrachtgevers Havenkwartier met het Havenkwartier Deventer; Kunstvereniging Diepenheim met de Heerlijckheid Diepenheim; Staatsbosbeheer Drenthe met het Drentsche Aa gebied. De genomineerden zijn 5 totaal uiteenlopende projecten waarbij ‘het opdrachtgeverschap’ centraal staat, zoals bijvoorbeeld de gemeente of een projectontwikkelaar.

En de winnaar is...

In Kunstuur wordt ook de winnaar bekend gemaakt van de Gouden Piramide 2015, nog meer reden om te kijken dus!

Uitgezonden op 22 november 2015.

 

Deel dit artikel