Ontsnappen aan de dagelijkse overvloed van geluid en tot rust komen in stilte. Dat wil het CODA Museum in Apeldoorn met de tentoonstelling 'Sounds of Silence'. Vijftien kunstenaars uit binnen- en buitenland laten met hun werk de ervaring van geluid en stilte laten horen en zien. Kunstenaar Levi van Veluw vertelt over zijn bijdrage: videokunst en een installatie.

Sounds of Silence

Ontsnappen aan de dagelijkse overvloed van geluid en tot rust komen in stilte. Dat wil het CODA Museum in Apeldoorn met de tentoonstelling ‘Sounds of Silence´. Vijftien kunstenaars uit binnen- en buitenland laten met hun werk de ervaring van geluid en stilte laten horen en zien. Kunstenaar Levi van Veluw vertelt over zijn bijdrage: videokunst en een installatie.

Klibansky

Een nieuwe serie over de kunstenaarsfamilie Klibansky. Kunstuur volgt de jonge succesvolle kunstenaar Joseph Klibansky en zijn familie achter de schermen. Voor zijn beelden gebruikt hij  computertechnieken, mixed media en 3D printing.

Gouden Piramide

Wie wint dit jaar de Gouden Piramide, de Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap op het gebied van architectuur en stedenbouw? De winnaar wordt in deze laatste aflevering bekend gemaakt. Daarnaast zien we alle vijf de genomineerden nog een keer.

Magnum

Wat is het verhaal achter de beroemdste en meest iconische foto’s van de wereld? In de Magnum-serie wordt de foto van trompettist Miles Davis van fotograaf Guy Le Querrec belicht. In de concertzaal Salle Pleyel  in Parijs werd Davis vastgelegd. Zoals Le Querrec zei: “He was the Prince of Darkness, and this photo clearly reflects this nickname."

Uitgezonden op 23 november 2014

Deel dit artikel