Lucas De Man is in Eindhoven bij de Dutch Design Week. Ook spreekt hij met wetenschapper, filosoof en kunstenaar Koen van Mensvoort. En portretten van ontwerper Floris Schoonderbeek en Studio Drift.

What if...

Vorige week ging in Eindhoven de 9-daagse Dutch Design Week van start. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in het werk en de concepten van meer dan 2500 ontwerpers uit binnen- en buitenland. Het thema van DDW 2015 is ‘What if...’. Nederlands design, ofwel Dutch Design, wordt vaak getypeerd als eenvoudig, nuchter en conceptueel. DDW viert met het thema van dit jaar ‘What if...’ juist de verbeeldingskracht en de innovatie die ook kenmerkend is voor de Dutch Design. Het geloof dat alles beter, mooier of efficiënter kan, en dat er in ieder probleem een uitdaging schuilt, staat dit jaar dan ook centraal. Lucas bezoekt DDW en spreekt met verschillende ontwerpers over het exposeren op DDW.

And the winner van de Dutch Design Week 2015 is...

Naast een bezoek van Lucas aan Dutch Design Week aanstaande zondag ook aandacht voor Studio Drift en designer Floris Schoonderbeek, beide genomineerd voor de Dutch Design Awards. Ze zijn genomineerd in de categorie Product ‘industrieel ontwerp of gelimiteerde oplages die het leven verbeteren en vergemakkelijken’. Floris vanwege zijn ontwerp Groundfridge, een innovatieve variant op de traditionele koelkelder dat inspeelt op de trend van het zelf eten verbouwen. Studio drift maakt kans met hun lichtsculpturen ‘Shylight’, waarvan er nu al vijf permanent in het Rijksmuseum Amsterdam hangen. Zaterdag 24 oktober wordt bekend wie er met de hoofdprijs vandoor gaat.

Uitgezonden op 25 oktober 2015

Deel dit artikel