Lucas De Man laat zich door kunstenaar Gijs Assmann rondleiden in zijn humoristische en veelzijdige tentoonstelling over de liefde.

Lucas De Man laat zich door kunstenaar Gijs Assmann rondleiden in diens humoristische en veelzijdige tentoonstelling over de liefde.

Gijs Assmann

Gijs Assmann werd door De Volkskrant een van de geheime pareltjes van de Nederlandse kunst genoemd. Zijn werk is momenteel te zien in de tentoonstelling Desalniettemin, de liefde in Museum Jan Cunen. Uitgangspunt van deze tentoonstelling is de overtuiging van de kunstenaar dat kunst troost kan bieden.

Liefdesbrieven

Assmann maakt naast verrassende beelden van hout, gips, glas en keramiek ook collages. Hij stuurde zijn vriendin jarenlang iedere dag een liefdesbrief in de vorm van een collage. Deze 800 (!) collages zijn in de tentoonstelling te zien.

Paulien Oltheten

Naast het werk van Assmann brengen we het werk van Paulien Oltheten in beeld. De fotograaf en videomaker is een kei in het op geestige wijze vastleggen en uitvergroten van het alledaagse gedrag van mensen op straat.

Uitgezonden op 30 augustus 2015

Deel dit artikel